PennorPennor & papper

Fisher Space Pen Bullet – en tålig EDC-penna för rymdfarare (recension)

Jag ville verkligen gilla den här unika pennan, men hur jag än gör så går det inte att tycka om den. Åtminstone inte tillräckligt för att ha den som en vardaglig, journalförande ballpointpenna. Den är helt enkelt…för mycket Fisher Space Pen Bullet för mig. Här är min recension av pennan och en ingående förklaring till varför jag inte gillar den (men du kanske kan göra det).

Okej, en tämligen negativ inledning kan tyckas och det är inte helt utan rätt. Åtminstone från mitt perspektiv med pennan i hand. Det är inte lätt att vara positiv om något som känns så fel, men ändå så praktiskt och rätt på något vis. En tornado av känslor när en penna är så dyr och omtyckt av andra att man bara vill gilla den själv. Men i slutändan så går det inte. Eller?

Fördelar

  • Trycksatt patron som fungerar i alla lägen
  • Tåligt byggd EDC-penna med stabil konstruktion
  • Kompakt design som gör den enkel att ta med överallt

Nackdelar

  • Tunn design som inte lämpar sig för alla händer
  • Ruskigt dyra refill-patroner
  • Medium-patronen har en raspigare känsla än fine-patronen
  • Dyr för vad du får
Fisher Space Pen Bullet
Den här pennan är försvinnande liten. Foto: Haaf.se

Första intrycken av Fisher Space Pen Bullet

Om jag ska börja i någonstans så är det med en förklaring på vad Fisher Space Pen Bullet faktiskt är.

Fisher Space Pen Bullet är försvinnande liten och har en trycksatt patron som fungerar oavsett var i världen du befinner dig, oavsett om det är under vatten eller i rymden (fast mer sannolikt vid ett skrivbord i hemmet). Där har du den enklaste beskrivningen som går att ge om den här pennan. Med fokus på liten.

När jag skaffade den här pennan så köpte jag faktiskt två exemplar samt två refill-patroner från Fisher. Anledningen var att jag läst hos andra recensenter och på Reddit att medium-patronen som följer med Bullet-modellen är betydligt sämre än fine-patronen där den senare är mjukare och behagligare att skriva med. Och eftersom jag vill alternera mellan svart och blått bläck så fick det bli två pennor och två refiller.

Jag valde en Bullet Black Clip och en Bullet Tungsten Cerakote. Den senare har ingen tillhörande clip, så jag behövde köpa till en sådan i svart färg. Ingen snygg kombination, men Penstore hade inte ett clip som var färgmatchande.

  • Det första intrycket var: ”Herre jösses, de här är helt galet små”.
  • Det andra intrycket var:” Jaha, var det inte mer än så här?”.

Tacksamt nog har den här pennan mer att erbjuda än bara dåliga intryck.

Lästips: Mer sugen på en reservoarpenna? Här är mina tips på 10 utmärkta modeller

fisher space pen bullet 2
Fisher Space Pen Bullet skriver stabilt och säkert i alla lägen. Foto: Haaf.se

Det finns saker att älska i Fisher Space Pen Bullet

Den här modellen ser bräcklig ut vid en första anblick, men när du plockar upp den och väger den i handen så ger den ett solitt intryck. Pennkroppen har stabilt konstruerad, utan att ge en känsla av bräcklighet eller glapp någonstans. Alla delar sitter ordentligt och ger verkligen en tydlig indikation på att pennan är riktad mot EDC-användare som vill ha med den på gående fot utan att den är i vägen eller går sönder.

Vid mitten sitter en ring av gummi precis där man delar pennan. Den fyller två funktioner – både att isolera insidan från utsidan så att väta inte kan tränga in och för att skapa friktion mot huven så att den sitter på plats när du inte använder pennan. Det fungerar helt okej och även när jag dunkar pennan i vatten så tränger det in något till insidan. Och även om det skulle göra det så är modellen designad för att klara det utan problem. Du kan trots allt skriva med den under vatten.

Det clip som sitter på pennan sitter som berget. Det finns ingen risk att pennan plötsligt försvinner för att clippet ramlat av.

Och en del att inte gilla med Fisher Space Pen Bullet

Storleken på den här pennan är anpassad för att göra den EDC-vänlig. Tanken är att du ska ha något litet och praktiskt, som inte tar stor plats och som fungerar i alla lägen. Så långt är allt hur bra som helst. Men det betyder också att storleken är begränsande för allt utom väldigt snabba och korta anteckningar. Speciellt om du har stora händer så kan den bli knepig att greppa och krampen kommer som ett brev på posten efter några minuter.

Patronen som följer med Space Pen Bullet har både fördelar och nackdelar. Den fungerar i alla lägen, vilket är hela poängen med den här pennan, men samtidigt så är den inte felfri. Om du använder medium-refillen så får du en marginellt tjockare linje än fine-refillen, men samtidigt en raspigare upplevelse och risk för att den hoppar över penndrag.

Fine-refillen är bekvämare att skriva med och den känns betydligt stabilare utan att hoppa över linjer eller penndrag mot pappret. Men den är också rejält dyr att köpa, hela 75 kronor är det rekommenderade priset. Tacksamt nog håller bläcket länge eftersom det är så drygt, så med en patron som följer med i pennan och en refill så klarar du dig riktigt länge.

Fisher Space Pen Bullet
Klicka på bilden för att visa den i ett större format.

Här köper du Fisher Space Pen Bullet

Det finns en hel mängd olika färger och varianter av den här pennan. Vad du vill ha och behöver är så klart helt upp till dig, men tänk på att det skiljer i greppet beroende på vilken färg du väljer. Tungsten Cerakote har en beläggning som ger mer friktion när du har oljiga fingrar medan Mässing är helt slät och len vilket påverkar greppet.

Frågor och svar

Är Fisher Space Pen Bullet prisvärd?

Nej, du får betala ett högt premiumpris som gör att den här modellen kostar mer än den smakar. Om du inte är ute efter specifikt den här typen av penna med trycksatt bläckpatron vill säga.

Vilka refills använder Fisher Space Pen Bullet?

Den här modellen använder den trycksatta standardpatronen från Fisher.

Hur stor är Fisher Space Pen Bullet?

94 mm utan huv och 121 mm med huv.

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button