Pennor & papper
Trending

Min första beställning från Fountainfeder

En fantastisk upplevelse och en handskriven lapp
  • Mycket väl paketerat
  • Personlig tacklapp i lådan
  • Bra priser på bläcket
  • Bläcksorter som inte finns i Sverige
  • Snabb leverans med DHL / Postnord

När jag skaffar bläck till mina reservoarpennor så handlar jag framför allt från svenska återförsäljare. Men efter att ha fått nys om den tyska butiken Fountainfeder så bestämde jag mig för att göra ett besök i deras webbshop och lägga en beställning.

Fountainfeder drivs av Steffi som också var den som packade och skeppade min beställning. Butiken finns i Flensburg som ligger precis vid den nordliga gränsen till Danmark.

Sajten finns att läsa på både tyska och engelska. Det står att frakten är gratis inom Tyskland när du beställer över ett visst belopp. Det gäller dock inte för leveranser till Sverige, så räkna med att frakten kostar en slant.

Totalt beställde jag 12 bläckflaskor från märkena Monteverde, KWZ Ink och Diamine.

Bläcken jag köpte från Fountainfeder

Monteverde

KWZ Ink

Diamine

Fountainfeder

Paketeringen var suverän

Jag skojar inte när jag säger att Steffi som driver Fountainfeder gjorde ett fantastiskt jobb med paketeringen av bläckflaskorna.

Alla bläckflaskor låg tillsammans inuti skyddande bubbelplast. De kunde inte röra sig överhuvudtaget inuti bubbelplasten, vilket minskar risken för skador under frakten.

Utanpå bubbelplasten fanns två lager med wellpapp som ett extra skyddslager. Och den låg i sin tur inuti lådan som var fylld med utfyllnadsmaterial som ytterligare dämpar eventuella stötar.

Ovanpå lådan satt en tydlig och ilsket röd lapp med texten ”FRAGILE” och ”ATTENTION VORSICHT GLAS”. På sidan satt ytterligare informationslappar med texten ”FRAGILE” och ”HANDLE WITH CARE”.

Det var så väl packat att det tog mig en bra stund att få bort allt material så att bläcket kom fram i ljuset.

Transport på tre dagar

Det tog bara tre dagar att få bläcket från butiken i Tyskland till min dörr i Sverige.

När du beställer från Fountainfeder så är DHL det enda alternativet du har att välja på, antingen spårbart eller utan spårning (välj det förstnämnda!).

Frakten gick mycket snabbt. Jag lade min beställning tidigt på morgonen en måndag och redan tidig eftermiddag på onsdagen så står Postnord utanför dörren med paketet.

  1. Måndag, kl 09.44: Jag lägger min beställning via butikssidan.
  2. Måndag, kl 10.07: Butiken meddelar att paketet är redo att skickas.
  3. Måndag, kl 14.32: DHL plockar upp paketet från butiken
  4. Onsdag, kl 14.10: Postnord knackar på dörren och levererar paketet

Det som är intressant här är att DHL valde lämna över paketet till Postnord när det nådde svensk mark. Varför vet jag inte, och inte heller personen som levererade paketet vid dörren. Han bara rykte på axlarna och sa att de gör så ibland, även åt andra hållet från Postnord till DHL.

Fountainfeder

Prisvärt bläck – dyr frakt

När jag säger att bläcket är prisvärt så är det med viss modifikation. Det är nämligen inte alla bläcksorter som är prisvärda. Exempelvis är standardvarianterna av Diamine-bläcket på 30 ml betydligt dyrare än exempelvis Penstore.

Det som gör bläcket prisvärt hos Fountainfeder är att du betalar ett schysst pris för alla sorter som Penstore, Amazon och de andra butikerna inte har. Exempelvis de tyskunika varianterna; Bloody Absinth, Communication Breakdown, Master of Puppets, Purple Rain och Hells Bells.

Fountainfeder har även ett brett utbud från märken som Blackstone, Conklin, Inkebara, Krishna Inks, KWZ, Private Reserve, Robert Oster och många fler.

Det som inte var speciellt roligt däremot är frakten. Den kostade nämligen rejäla 15,99 euro, eller strax under 200 kronor. Men det är absolut inget jag gnäller över. Det är dyrt att frakta över landsgränserna om man inte är Amazon, och det är en rimlig kostnad för vad jag köpte.

Provade Master of Puppets & Hells Bells

Jag började min bläckresa med att öppna Diamine Master of Puppets och Diamine Hells Bells direkt.

Båda drogs snabbt upp i varsin Lamy Vista med F-nib – som omedelbart byttes ut mot en EF-nib istället. Båda bläcken var så blöta att det blev på tok för mycket bläck på pappret. Speciellt Hells Bells som egentligen behöver en japansk EF-nib snarare än en västerländsk.

Inom sin tid kommer jag att recensera alla bläcken jag skaffade. Håll ett öga på sajten så länge!

Här besöker du Fountainfeder

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button