PennorPennor & papper

8 bästa reservoarpennorna för nybörjare

Det behöver inte vara dyrt eller svårt att börja skriva med reservoarpennor. Du kan komma igång på några minuter för bara några tior – och nej, man måste inte skriva kursivt för att använda en reservoarpenna, jag lovar! Här är mina tips på billiga och bra modeller för dig som vill doppa tårna i den här världen utan att det kostar en förmögenhet.

Lästips: Bästa reservoarpennan – 10 bästa du kan köpa idag

Platinum Preppy

Bästa billiga reservoarpennan

Om du är helt grön på det här området så kan en engångspenna vara värd att börja med. Då slipper du tänka på hur man fyller på pennan och det kostar dig bara några tior att känna på hur reservoarpennor fungerar. Det finns främst två modeller som är värd att nämna här – Platinum Preppy och Pilot VPen.

Platinum Preppy – cirka 40 kronor

Det här är det absolut främsta valet för många nybörjare. En engångspenna som går att återanvända med både bläckpatron och konverterare om du är nöjd med pennan. Kostar cirka 40 kronor och är ett fantastiskt instegsalternativ innan du tar steget upp till de lite dyrare pennorna.

Pilot VPen – cirka 80 konor

En ”äkta” engångspenna som finns i enkelpack och flerpack. Pilot VPen har inte lika bra rykte som Platinum Preppy och kostar några kronor mer, så det här är mitt andrahandsval om du inte kan skaffa en Preppy. Finns endast med spetsbredden Medium vilket ger en lite bredare linje.

reservoarpenna pilot metropolitan mr pop lila
Pilot MR är en fantastisk instegspenna för nybörjare.

Bästa reservoarpennorna för nybörjare

1. Pilot MR / Metropolitan

Pilot MR, eller Metropolitan som den även heter i USA, är den kanske bästa reservoarpennan för nybörjare.

Den är tillverkad av metall, har en flödande medium-nib och finns i många olika färger. En perfekt reservoarpenna när du vill komma igång billigt och kravlöst.

Pilot MR har ett brett följe med användare som svär vid modellen. Bläckpatronerna till pennan är riktigt billiga, men bäst är om du använder en konverterare då de håller mer bläck så att du kan skriva längre.

Här är några färgalternativ att välja mellan:

Lamy Safari
Lamy Safari med sitt unika trekantsgrepp.

2. Lamy Safari

Klassikern som funnits sedan 1980-talet och som är ett starkt alternativ till Pilot MR. Kanske till och med ett bättre val beroende på vad du behöver.

Den här modellen har bytbar nib så att du enkelt byter om du behöver en tunnare eller tjockare linje. Både bläckpatronerna och konvertern till Lamy Safari är rejält tilltagna.

Greppet har en unik trekantsdesign som användarna antingen älskar eller hatar. Om du inte vill rulla med pennan mellan fingrarna när du skriver så är Safari-pennorna perfekt för dig.

Jag har recenserat Lamy Safari här. Om du vill se priser och färgalternativ så finns de här under:

Här köper du Lamy Safari:

Platinum Plaisir

3. Platinum Plaisir

Den här reservoarpennan är steget upp från Platinum Preppy. Modellen är av högre kvalitet och bättre anpassad för att återanvändas gång på gång. Niben är av stål och håller samma kvalitet som Pilot MR och Lamy Safari.

För cirka 150 kronor så är det här en fantastisk reservoarpenna som kommer att hålla i många år om du tar hand om den. Den skriver skönt och har Platinums unika huv med ”Slip & Seal”-teknik som hindrar bläcket från att torka ut.

Platinum Plaisir finns bara med nib i storleken fine, vilket normalt är ganska tunt. Men med Plaisir-modellen så är flödet stort, så räkna med en lite tjockare linje än normalt.

Modellen finns en många olika färger och har ett brett följa med användare som tycker om pennan för kvaliteten den gör för sina kronor.

Här köper du Platinum Plaisir:

Kaweco Sport reservoarpenna

4. Kaweco Sport

Kaweco Sport är en liten och praktisk reservoarpenna som fungerar utmärkt när du är på gående fot. När pennan är ihopfälld med huvan över spetsen så tar den begränsad plats, men när du använder den så sätts huvan baktill på pennan så att den får normalstorlek och är bekväm att använda.

Den här modellen är lite dyrare än de andra modellerna. Det finns två varianter där den billigare är helt av plast och den andra är av aluminium eller mässing. Plastvarianten fungerar helt utmärkt att börja med, men många byter till den dyrare efter en tids användning.

Kawecos pennor skriver tämligen tunt, så om du är osäker så är medium rätt väg att gå. Amazon har en bra retur-policy, så du kan alltid returnera pennan och ta en tunnare om du ångrar dig.

Kaweco Sport finns att köpa via bland annat Amazon här:

Twsbi Swipe

5. TWSBI Swipe

Det här är en av mina favoritpennor. TWSBI Swipe är bekväm att hålla och ger bra känsla mot pappret. Där många andra pennor är supermjuka mot pappret och nästan inte ger någon återkoppling alls så ger TWSBI Swipe mer känslan av en stiftpenna, både i känsla och ljud.

Du behöver inte köpa till bläckpatroner eller konverterare – allt som behövs är inbyggt i pennan. Ett bra bläck och sen är du hemma!

Det fina med TWSBI Swipe är att du enkelt uppgraderar dig i framtiden om du vill det. Nästa steg är ECO-modellen följt av hyllade TWSBI 580 och toppmodellen 700R. Det här är riktigt grymma reservoarpennor för både nybörjare och avancerade användare.

Här köper du TWSBI Swipe:

jinhao x450 medium front

6. Jinhao X450

De här reservoarpennorna ger otroligt mycket värde för lite mer än hundralappen. Du köper dem via Amazon och normalt skeppas de med både en bläckpatron och en konverterare så att du kan använda ditt eget bläck.

Både X450 är tillverkade av metall och har en stabil konstruktion. De är tillverkade i kina och finns i en mängd olika utseenden. Här pratar vi inte om ena färger som röd, grön och blå. Istället finns de med stjärnlackering, röd marmor, schackrutor och lila lackering med detaljer av guldfärg.

Vissa av pennorna ser ut att vara dyra 14-karats guldspetsar. Men låt dig inte luras, det är färgade stålspetsar som gäller. Jinhao X450 är lite av en chansning då risken är att du får ett dåligt exemplar som flödar dåligt; tacksamt nog har Amazon en utmärkt returpolicy så får du en kass penna gör du bara en snabb retur.

Jag har tidigare recenserat X450 här.

Observera att enda skillnaden på X450 och syskonmodellen X750 är att den senare har ett helt runt grepp medan den förstnämnda har små, utfrästa gropar för fingrarna så att man inte snurrar pennan i handen.

Här är några exempel på återförsäljare av X450 på Amazon:

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button