BläckPennor & papper

Edelstein Rose Quartz är Ink of the Year 2023

Populära bläckmärket Edelstein har presenterat ”Ink of the Year 2023”. Den senaste färgen som bara kommer att säljas i starkt begränsat antal är ”Rose Quartz”. Tonen är mjukare än den klassiskt röda med en nyans av rosé, med ett spann från lätt rosa till intensiv rosé.

Edelstein skriver på sin sajt att bläcket skapades som en hyllning till kristallen med samma namn, kallad rosenkvarts på svenska. Rosenkvarts kallas ofta för hjärtats eller kärlekensens kristall och är populär inom healing-kretsarna.

Bläcket är tillgängligt från mars 2023 och säljs under en kort period därefter. Exakt hur länge är inte fastställt, så det gäller att vara snabb om man vill ha ett exemplar av den här flaskan till sin samling.

Läs mer om Edelstein Rose Quarts här.

Lästips: Bläck till reservoarpenna – så väljer du rätt (guide och topplista)

Tidigare vinnare av Ink of the Year

  • Edelstein Ink Apatite ”Ink of the year 2022”
  • Edelstein Ink Golden Beryl ”Ink of the year 2021”
  • Edelstein Ink Moonstone ”Ink of the year 2020”
  • Edelstein Ink Olivine ”Ink of the year 2018”

Edelstein har släppt specialversioner av sina bläck under fyra år. Tidigare vinnare är Apatite, Golden Beryl, Moonstone och Olivine. Det bläck som kanske fått mest uppmärksamhet är Golden Beryl med sin vackrare shimmer och shading på rätt papper.

Du kan läsa mer om Golden Beryl och se bilder på bläcket här.

Här köper du bläck från Edelstein

Du kan köpa Edelsteins bläck i Sverige, men det är inte speciellt billigt. Runt 200 kronor får du snällt räkna med för en flaska av normalt bläck. Storleken är 50 ml vilket är normalt.

Bäst är att kolla på Amazon innan du söker någon annanstans. Du kan nämligen hitta Pelikans Edelstein-serie för strax över hundralappen om du har tur, och om du har otur så sticker priserna iväg över 300 kronor – så var försiktig när du köper.

En annan populär webbshop som säljer bläcket är Appelboom, du hittar deras utbud här.

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button