PennorPennor & papper

Pilot FriXion Bonus Pack med 4 pennor & 3 refills

Pilot FriXion Bonus Pack är ett prisvärt paket med fyra pennor och tre refills. Jag hittade det här Bonus Pack-paketet på ClasOhlson av en slump och noterade att priset på hundralappen var mer tilltalande än jag först ville erkänna. Efter lite mental övertalning så ryckte jag åt mig ett exemplar från hyllan, betalade och har satt pennorna på prov. Är det här paketet värt 100 kronor? Absolut!

pilot frixion clicker review 2
Öppna förpackningen på baksidan och behåll som förvaring åt dina Pilot FriXion-pennor.

Fördelar

  • Bra pris för vad du får
  • Tre färger och refills
  • Markörpenna
  • Händig förpackning

Nackdelar

  • Finns bara som 0,7 mm
  • Endast blå refills följer med

Det finns mängder av Pilot FriXion-pennor att välja mellan. I det här paketet ingår den grundläggande varianten som heter FriXion Clicker. En plastigare penna som skramlar rejält när man skakar den, men som är helt ljudlös när den används på pappret. Det följer även med en marköpenna kallad FriXion Light och tre refills. De tre refill-patronerna har alla blått bläck.

Pennorna fungerar precis som man förväntar sig med en Frixion Clicker. Du får en lagom bred linje som är ganska tunn i färgen och med den karaktäristiska, vita randen mitt i linjerna ibland. Det är något med de här pennorna som gör att man inte får en full linje hela tiden, vilket är lite störigt.

Pilot FriXion – 10 saker du måste veta innan du köper

pilot frixion clicker review 3
Tre vanliga pennor, en markörpenna och tre refills. Snyggt!

Att sudda linjerna fungerar helt utmärkt. De försvinner snabbt och smärtfritt, precis som jag räknat med. Även markörpennans sudd fungerar identiskt med Clicker-pennornas.

Eftersom jag inte har öppnat refill-paketet än så vet jag inte hur väl de fungerar. De är exakt samma som finns inuti FriXion Clicker-pennorna, så det är inte mycket att säga om dem. Räkna med att bläcket tar slut snabbt – Pilot har uttryckligen sagt att bläckets komposition gör att det tar slut mycket snabbare än traditionella bläckpennor.

Skrivtest med Pilot FriXion

Pilot FriXion Clicker

Som jag nämner ovan är bläcket ganska tunt och färgen är svag. Det är priset du får betala för att kunna sudda om du behöver det.

Pilot FriXion Clicker

Det är en extrem skillnad på bläcket i FriXion Clicker och mina vanliga bläck- och reservoarpennor. Här är skillnaden mot en Zebra Sarasa Grand med standardbläck samt reservoarpennan Pilot Custom 823 med Fine-nib. Notera hur mitt billiga papper verkligen inte gillade bläcket i reservoarpennan.

pilot frixion clicker review 6 sudda

Fungerar utmärkt att sudda. Sudd-delen lämnar lite rester kvar i fibrerna och det är tydligt att friktionen/trycket mot pappret lämnar tydliga, nedsänkta spår. Det är dock inget problem med mitt finare kvalitetspapper som står emot det bättre

pilot frixion clicker review 6 sudda 2

Cirka 20 minuter i frysen visar effekten av kyla. Plötsligt kommer bläcket tillbaka igen och spåren i pappret har nästan försvunnit. Det här är den stora nackdelen med FriXion-bläcket – kyla gör att du ser allt som tidigare var suddat.

Så prisvärd är Pilot FriXion Bonus Pack

Om du köper det här paketet för hundralappen så får du väldigt mycket pennor för pengarna. Det är extremt mycket dyrare att köpa allt löst. Här är två exempel:

En ensam FriXion Clicker säljs normalt för 50 kronor (!). Det betyder att bara de tre som finns i paketet skulle kosta dig 150 kronor hos exempelvis Akademibokhandeln. Markörpennan kostar 35 kronor hos bokhandeln och vill du ha refillpaket så kostar den skyhöga 99 kronor.

Totalt får du betala ungefär 284 kronor.

Pen Store är betydligt billigare. Här får du betala 38 kronor för en ensam FriXion Clicker, 22 kronor för en FriXion Light och 65 kronor för ett 3-pack med refills. Totalpriset stannar då på 201 kronor. Betydligt bättre än Akademibokandeln, men dubbelt så dyrt som Bonus Pack-paketet på ClasOhlson.

Pilot FriXion – bästa bläckpennan med sudd (köptips)

Här köper du pennorna

Om du vill ha fler färger att välja på så finns större pack med 10, 12 och 15 pennor. De kostar lite mer, men du får också många fler pennor att välja på.

Enkelpennor

Flerpack

Refills

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button