Allmänt

Spåra och logga din mens med Garmin Menstrual Cycle Tracking

Nu kan du mäta och spåra dina menscykler med hjälp av produkter från Garmin. Med nya funktionen “Menstrual Cycle Tracking” kan du mäta cyklerna, logga symptom och får hälsoinsikter via appen Garmin Connect.

Därför anser Garmin att deras spårning av menscykler är bättre än andras lösningar: Menstrual Cycle Tracking utvecklades av kvinnor på Garmin. Från ingenjörerna till projektledarna och marknadsavdelningen. Därför menar Garmin att Menstrual Cycle Tracking adresserar rätt behov och önskemål för kvinnor som vill spåra sin mens.

Vad är Menstrual Cycle Tracking

Menstrual Cycle Tracking är en ny funktion från Garmin som hjälper kvinnor att spåra sina menscykler.

Målet är att underlätta identifiering av de olika cyklerna, samt koppa ihop fysiska och emotionella symptom med dessa. Menstrual Cycle Tracking underlättar även mätning av det generella välmåendet och skapar en sammankopplad bild av olika mående vid olika cykler.

Menstrual Cycle Tracking försöker identifiera när de olika cyklerna inträffar och berättar när chansen är störst att bli gravid.

En annan, grundläggande funktion är att Menstrual Cycle Tracking hjälper med tips och råd kring näringsintag och träningsmetoder för specifika faser i menscyklen.

Givetvis finns aldrig några garantier att den här typen av spårning är helt korrekt. Mjukvaran försöker förutspå framtiden med data som du ger den. Algoritmer för den här typen av beräkningar är så klart aldrig 100 procent säkra, så man bör ta det hela med en nypa salt och sunt förnuft också.

Menstrual Cycle Tracking fungerar med sportklockor från Garmin

Garmin Forerunner 945 promo
Menstrual Cycle Tracking fungerar med bland annat Forerunner 945 som släpptes 2019.

Det finns inbyggt stöd för Menstrual Cycle Tracking i flera sportklockor från Garmin. Här är den i skrivande stund kompletta listan:

Tänk på att vissa av modellerna har stödet inbyggt från start – exempelvis senaste Forerunner 245 / 245 Music och Forerunner 945 – medan andra måste uppdateras av Garmin först.

Garmin hjälper med forskning kring mens och ägglossning

Garmin sponsrar forskning kring mens och ägglossning.

Företaget har ett samarbete med University of Kansas Medical Center som undersöker hur aktivitetsmätare och biometrisk data kan hjälpa med spårning av mens och ägglossning.

Det är idag oklart vilken data som Garmin eventuellt skickar till University of Kansas Medical Center.

Fitbit har ett alternativ till Menstrual Cycle Tracking

fitbit period tracking mobil

Garmin är givetvis inte ensam med spårning av menscykler. Fitbit släppte sin variant kallad “Period Tracking” redan under våren 2018.

Precis som Garmins variant så är Period Tracking kostnadsfri och använder en mobilapp för att logga all data. Där kan du notera med enkla knapptryck när en cykel börjar och slutar, och Fitbit lär sig efter hand för att kunna förutse när nya kan börja.

Det går även att lägga in symptom som huvudvärk, flytningar och acne om du vill det.

Allt samlas, bearbetas anonymt av Fitbit och ger dig en – förhoppningsvis korrekt – bild av dina menscykler.

För att använda Fitbit Period Tracker måste du ha en aktivitetsmätare från Fitbit samt tillhörande applikation. Du kan läsa mer om Fitbits lösning på den officiella webbsajten.

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button