Allmänt

Många nyheter till Dropbox (juli 2021)

Dropbox har uppdaterat flera av sina tjänster med olika förbättringar. Bland annat går det äntligen att konvertera mellan olika filformat – även om det är starkt begränsat just nu.

  • Smidigare navigering för användarna i webbläsaren
  • Dropbox Passwords kan nu dela lösenord säkert
  • Konvertera uppladdade bilder och pdf-filer

Läs mer: Fantastiska verktyg och appar för macOS / OS X

Konvertera mellan bildformat och PDF

Den första stora nyheten är att du kan ladda upp jpeg- och png-filer till Dropbox, och därefter konvertera dem till pdf-filer.

Det går även att växla mellan formaten så att jpeg-bilder använder png-formatet och tvärtom.

Inom en snar framtid planerar Dropbox att även inkludera stöd för konvertering av videoformat. Här är det dock något oklart vilka format som stöds.

Dropbox Passwords får tre förbättringar

Om du sparar dina lösenord i lösenordshanteraren Passwords så har du tre förbättringar att ta del av.

Den första är att du äntligen har ett webbläsartillägg för de mest populära webbläsarna.

Med tillägget kan du identifiera inloggningar och spara uppgifter till Passwords med ett klick i webbläsaren. Det går även att hämta inloggningsuppgifter snabbare och logga in med förifyllda fält för användarnamn/mejl och lösenord.

Den andra stora nyheten är att säker delning av lösenord. Perfekt om du har en respektive som behöver åtkomst till vissa tjänster, men du kanske inte vill skicka inloggningsuppgifter osäkert via SMS, mejl eller en meddelandetjänst.

Och slutligen har vi stöd för betalkort, både med och utan kredit. Du sparar alla uppgifter snyggt och säkert i Dropbox Passwords, därefter kan du fylla i betalningsfält snabbt med några knapptryck.

Läs mer: 16 enkla tricks & knep för Windows 10

dropbox browser update july 2021 navigation
Enklare navigering i webbläsaren. Bild: Dropbox

Enklare navigering när du använder Dropbox i webbläsaren

Dropbox har gjort det enklare att navigera på tjänsten när du använder webbläsaren.

Bland annat har Dropbox gjort det smidigare att dra och släppa filer för att organisera dem. Detalj-rutan när du inspekterar filer har omarbetats så att du får fler detaljer på ett mer överskådligt sätt.

Om du använder Dropbox som app i Windows så har även den optimerats. Nu är den snäppet vassare på att visa innehåll och erbjuder en effektivare sökfunktion samt bättre visning av aktiviteter för filer. Även visning av synkroniseringen har blivit tydligare.

Smidigare automatisk uppladdning av mobilbilder

Om du använder Dropbox på mobiltelefonen för att säkerhetskopiera dina bilder så kommer du att uppskatta att det nu blivit smidigare.

Enligt Dropbox är synkroniseringen av mobilbilder snabbare och mer stabil än någonsin.

Och om du använder Dropbox-appen för iOS så kan du äntligen specificera exakt vilka mappar som ska säkerhetskopieras automatiskt. Samma funktion kommer till Android-appen senare under 2021.

Läs mer: 8 saker du kan använda en VPS till

Fortfarande inga nyheter till Dropbox Paper

Som vanligt så kommer inga nyheter till Dropbox Paper. Den populära antecknings- och dokumenttjänsten har i princip dödförklarats av många och har inte fått någon som helst kärlek på väldigt länge.

När Dropbox släppte 2020 års version av Paper var det många som hoppades att Dropbox faktiskt tänkte uppdatera kontinuerligt med nya funktioner och lösningar, men det hände aldrig.

Istället lanserades 2020 års version till ett antal Dropbox-användare, men långt ifrån alla. Många sitter kvar på den gamla, föråldrade versionen och verkar inte komma vidare till den nya.

Det är oklart vad Dropbox tänker göra med Paper, men vi hoppas att de faktiskt tar sig i kragen och startar en seriös utveckling kring den.

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button