Allmänt

Adaptiv transparens till AirPods Pro (med iOS 16.1)

En av nyheterna med AirPods Pro 2 är att hörlurarna har stöd för ett adaptivt transparensläge.

En funktion som man först trodde var helt reserverad till den nya hörlursmodellen, men som idag visat sig fungera även med gamla AirPods Pro.

Uppdatering 2022-10-04
Det verkar som att gamla AirPods Pro inte får adaptivt transparensläge trots allt.
Apple-kännaren Mark Gurman säger att inställningen som hittats med iOS 16.1 är en bugg och att den inte alls är tänkt att fungera med AirPods Pro. När iOS 16.1 släpps i sin skarpa version så vet vi huruvida den faktiskt var tänk att finnas där eller inte.

Det här är adaptivt transparensläge 

Det betyder att hörlurarna automatiskt minskar vissa ljud som uppstår under tiden som läget är aktiverat, istället för att bara dämpa precis allt som går hela tiden.

Med adaptivt transparensläge så dämpas inte alla ljud i omgivningen. Istället så märker hörlurarna om en motorcykel startar bredvid dig. Ljudet analyseras blixtsnabbt och dämpas i hörlurarna.

”Adaptiv transparens utnyttjar det kraftfulla H2-chippet för att minimera ljudstyrkan hos höga ljud som sirener eller borrmaskiner – så att du enkelt och bekvämt hör allt annat som händer runt omkring dig.”

Det är praktiskt när du går sena kvällspromenader och vill ha koll på din omgivning, men utan att höga och snabba ljud ska störa den fantastiska ljudboken du lyssnar på.

airpods pro adaptivt transparenslage installning en 2022
Inställningen syns med iOS 16.1 och senaste mjukvaran till AirPods Pro.

Adaptivt transparensläge släpps till AirPods Pro

Adaptivt transparensläge finns i senaste AirPods Pro 2 direkt från start.

Om du installerar iOS 16.1 och använder den senaste (just nu beta-) versionen av mjukvaran till AirPods Pro så finns funktionen även till Apples fler år gamla hörlurar.

Som ägare av första generationens AirPods Pro så är jag mycket tacksam för att Apple tar den här funktionen till de gamla hörlurarna. Jag ser just nu ingen anledning till att ersätta dem med AirPods Pro 2, och med adaptivt transparensläge så känns det som att de har fått lite extra liv.

Och på tal om överraskningar. Visste du att fästet för snodden till laddningsetuit för AirPods Pro 2 kan vara en antenn som används med din Hitta-app? Appe har sina ess i skjortärmen, och vissa ser vi inte utan en röntgen tydligen. Läs mer om det hos Tekniksmart här.

Via iMore

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button