Windows 10 får nästa stora uppdatering i oktober 2018

Windows 10 får nästa stora uppdatering i oktober 2018. Uppdateringen kallas Redstone 5 och för med sig en rad stora förbättringar till operativsystemet.

Microsoft bekräftade månaden för lanseringen under IFA 2018. Något exakt datum finns inte i skrivande stund och det officiella namnet är bara ”October 2018 Update”.

Windows 10 Redstone 5 har testats under en period av Windows Insiders. De senaste månaderna har Microsoft samlat in kunskap och råd från användarna, vilka kommer att implementeras i uppdateringen innan den släpps.

Annons

Bland nyheterna med Redstone 5 finner vi ett nytt, mörkt tema till Explorer och uppdateringar till Fluent Design. Verktyget för skärmdumpar är förbättrat, Game Bar kan visa prestandastatistik och urklipps-hanteraren är nu effektivare.

Med den här uppdateringen tar vi nya funktioner och förbättringar till närmare 700 miljoner enheter som använder Windows 10 för att hjälpa dem göra mesta möjliga av sin tid.

Windows 10 Redstone 5 fungerar på alla enheter som använder Windows 10. Så har du en fungerande dator med operativsystemet så kan du uppdatera så for nya mjukvaran är tillgänglig.

Är du nyfiken på hur utvecklingen sen första lanseringen 2015 har sett ut? Här under finner du en lista med alla stora uppdateringar och datumen för deras lanseringar.

Lanseringsdatum för Windows 10 & uppdateringar

  • Windows 10 (Threshold 1): 29 juli, 2015
  • November Update (Threshold 2): 10 november, 2015
  • Anniversary Update (Redstone 1): 2 augusti, 2016
  • Creators Update (Redstone 2): 5 april, 2017
  • Fall Creators Update (Redstone 3): 17 oktober, 2017
  • April 2018 Update (Redstone 4): 30 april, 2018
Annons

Senaste artiklarna

Google Pixel 4 & Pixel 4 XL kan få 90 Hz-skärmar och OLED

Går du och väntar på att Google ska presentera kommande mobiltelefonen Pixel 4? Då har jag några riktigt spännande rykten att berätta...

Spotify Premium for Family kan få prishöjning med 13 procent

Spotify vill höja priset på Premium for Family. Det är åtminstone indikationen de ger efter ett uppmärksammat test på den skandinaviska marknaden.

10 saker du måste veta om Minut Point innan du köper

Minut Point är en larmlösning som använder små brandvarnsliknande larmpuckar med sensorer. Du monterar larmpuckarna på väggen eller i taket, aktiverar i...

AudioQuest DragonFly Cobalt: Bättre ljudkvalitet i dina hörlurar

AudioQuest DragonFly Cobalt är en ny, portabel D/A-omvandlare för din mobiltelefon och dator. Genom att ansluta DragonFly Cobalt mellan dina hörlurar och...

Alla kärnor i AMD Ryzen 3000-serien klarar inte full hastighet

Din AMD Ryzen 3000-processor är sannolikt inte fullt så snabb som tillverkaren påstår att den är. Enligt både AMD och oberoende tester...

Fler artiklar

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här