Allmänt

Sämre brusreducering i AirPods Pro plågar användarna – Rtings bekräftar

Apple har hamnat i hetvatten över in-ear-lurarna AirPods Pro. Många användare klagar på kraftigt reducerad brusreducering med senaste firmware-uppdateringen 2C54 – en uppdatering som Apple(utan att ge någon officiell förklaring) drog tillbaka kort efter att de första rapporterna nådde ut på internet.

Vad har hänt?

Apple har släppt en firmware-uppdatering till in-ear-lurarna AirPods Pro som enligt många användare försämrar den inbyggda brusreduceringen. Uppdateringen drogs snabbt tillbaka av Apple utan att företaget gav någon förklaring, och nu beskyller användarna företaget för att lämna dem i sticket med kraftigt försämrade (och superdyra) in-ear-lurar. Det är oklart om 2C54 som drogs tillbaka faktiskt är boven i dramat eller om något annat ligger bakom problemen.

Vilken firmware-version har Apple dragit tillbaka från AirPods Pro?

Firmware-version 2C54 är den dåliga uppdateringen som Apple inte längre tillhandahåller för AirPods Pro. Den i skrivande stund senaste versionen som finns tillgänglig är 2B588. Det finns många AirPods Pro som hann uppdateras med 2C54 innan Apple drog tillbaka versionen, och dessa kommer att vara drabbade av den sämre brusreduceringen tills Apple (förhoppningsvis) släpper en ny, förbättrad version som löser problemen.

Är det bara Apples hörlurar som drabbas på det här sättet?

Sony WH-1000XM3
Även 1000XM3 från Sony drabbades av riktigt dålig mjukvara som tog flera månader att lösa.

Absolut inte, det finns många fall av drabbade användare som har over-ear-lurarna Bose QuietComfort 35 II och Sony WH-1000XM3. De upplever precis samma problematik som AirPods Pro med kraftigt försämrad brusreducering direkt efter en firmware-uppdatering. Utmaningen här är att det kan dröja flera månader innan tillverkarna hittar en lösning och släpper en uppdatering som fixar allt, som i fallet med WH-1000XM3. I andra fall säger tillverkarna, som Bose, att de inte rört brusreduceringen överhuvudtaget med sina uppdateringar.

Vad gör jag om mina AirPods Pro har firmware 2C54?

Har dina AirPods Pro redan uppdateringen med 2C54 så kan du inte göra något åt det. Allt som återstår är att vänta på att Apple släpper en ny version som förhoppningsvis löser dina problem. Med lite tur märker du bara liten eller ingen skillnad alls. Har du version 2B588 på dina hörlurar så kommer de inte att uppdateras förrän Apple har ny mjukvara redo. Det finns ingen möjlighet att hindra uppdateringen när den släpps, Apple tvingar alla sina hörlurar att installera ny mjukvara direkt när den släpps.

Lästips: Lösningen om dina Apple AirPods inte spelar ljud – så gör du

Rtings har testat AirPods Pro med 2C54 – noterar stor skillnad mot 2B588

Webbsajten Rtings har testat AirPods Pro med senaste 2C54 och jämfört den versionen med 2B588. Deras test avslöjar att det faktiskt skett en stor skillnad i både ljudkvalitet och brusreducering. Själva brusreduceringen har fått en markant försämring, samtidigt som basåtergivningen blivit mycket bättre. Så pass mycket bättre att Rtings ger basåtergivningen betyget utmärkt. Dessvärre har de andra tonerna också fått en smärre försämring. Om du är mer nyfiken på det kompletta resultatet kan du se testet här.

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button