Allmänt

När släpps Android 9.0 till Galaxy S9, S9 Plus & Note 9

Samsung har berättat när Android 9.0 ”Pie” släpps till Galaxy S9, Galaxy S9 Plus och Galaxy Note 9. Och beroende på hur ivrig du är så kanske du inte uppskattar hur länge du måste vänta.

När Android 9.0 ”Pie” släpps till Samsungs senaste mobiltelefoner så är det med ett helt nytt gränssnitt. Det kallas One UI och är ett stort lyft jämfört med både TouchWiz och Experience som används med tidigare Android-versioner.

Kring slutet på november månad släpps en beta-version av Android 9.0 till Galaxy S9, Galaxy S9 Plus och Galaxy Note 9. Om du är lite vågad av dig kan du installera denna på din telefon och prova redan inom en månad.

Det är givetvis förenat med vissa risker eftersom beta-versioner inte är helt färdiga. De kan krascha, äventyra all data på telefonen och vara allmänt bråkiga.

Android 9.0 släpps i januari – förhoppningsvis

Om du vill undvika betan så får du vänta ett bra tag innan den färdiga versionen släpps. Samsung hoppas kunna släppa Android 9.0 kring slutet på januari 2019.

Notera att månaden bara gäller om du har en olåst Samsung-telefon. Råkar du ha en operatörslåst kan det dröja ytterligare månader. Tacksamt nog så säljs i princip alla nya mobiltelefoner som olåsta idag.

Det bästa sättet att skaffa sig den senaste versionen av Android är att antingen köpa en Pixel-telefon eller en modell som släpps med senaste förinstallerad. Till skillnad från iPhone-telefonerna där samtliga modeller får samma uppdatering samtidigt.

Har du en Samsung Galaxy S9, Galaxy S9 Plus eller Galaxy Note 9 och väntar på Android 9.0? Vilka är dina förhoppningar på One UI-gränssnittet, om du har några.

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button