Allmänt

Skyrim: Anniversary Edition till Nintendo Switch

När vi inte trodde att Bethesda kunde mjölka ur mer pengar från Skyrim så får vi nu Anniversary Edition till Nintendo Switch – för extrema 700 kronor.

Skyrim: Anniversary Edition släpptes i november 2021 till PC, Xbox och Playstation. Ett premiumpaket med Special Edition-versionen av Skyrim, tre expansioner och 74 Creation Club-moddar.

Ett spelpaket som visserligen tar Skyrim till nästa nivå på Nintendo Switch, men som knappast rättfärdigar den löjligt höga prislappen som Bethesda och Nintendo kräver.

Prestandan är urusel enligt spelarna

Uppdatering 2022-10-07: Det här avsnittet är ett tillägg till den ursprungliga artikeln

Budskapet från spelarna som skaffat spelet till Nintendo Switch är eniga – köp INTE det här spelet till din Switch-konsol.

Anledningen är enkel – prestandan är urusel med tydliga dippar under 30 fps och många krascher. I vissa fall tvingas bildvisningsfrekvensen under 20 fps, bland annat i Morthal och Riften.

Bethesda säger sig undersöka om det finns några problem som behöver fixas. Deras supportsida säger kort och enkelt att de är ”investigating reports of performance issues on Nintendo Switch”.

Här börjar den ursprungliga delen av artikeln.

Skyrim har funnits i 11+ år – dags att låta spelet dö?

Skyrim släpptes 2011 för PC, PS3 och Xbox 360, och har uppdaterats flera gånger med förbättringar och expansioner som gör att spelet klarat sig under de 11+ år som spelet funnits på marknaden.

En stor anledning till att det ännu lever är 1) den starka moddscenen som ständigt förbättrar med exempelvis nya grafik och 2) Bethesdas förmåga att kunna dra ur mer och mer pengar med nya versioner.

Faktum är att spelet är i nivå med Grand Theft Auto V – ett annat spel vars spelstudio fortsätter att uppdatera för varje ny generation med konsoler som släpps. Med skillnaden att online-versionen GTA Online är en extrem kassako där Skyrim inte har något motsvarande.

Är det inte dags att låta Skyrim gå till den eviga vilan Bethesda? Och låta moddscenen gör vad den gör bäst istället?

Skyrim för 60 USD eller 70 USD

Just nu kan du välja att köpa Skyrim i tre olika varianter.

  • Standardversionen av Skyrim (Digital)
  • Standardversionen av Skyrim (Fysisk)
  • Anniversary Edition av Skyrim (Digital)

Om du väljer de två första alternativen så får du den gamla, enklaste versionen utan alla förbättringar som finns i Skyrim: Special Edition.

Väljer du däremot Skyrim: Anniversary Edition för den extra hundralappen så får du precis allt och lite till. En no-brainer för dig som aldrig spelat Skyrim tidigare, men ett hån mot alla fans som redan skaffat spelet för Switch.

Läs mer om vad spelpaketet för Switch innehåller och se priserna här.

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button