Allmänt

Översättning i realtid med Google Assistant – direkt i telefon och hörlurar

Om du har en mobiltelefon med Google Assistant, eller hörlurar som stöder den digitala assistenten – då kan du snart få översättningar av tal i realtid. Tidigare var funktionen låst till Pixel Buds och Pixel-telefonera, men nu öppnas tekniken för alla telefoner och hörlurar som stöder Assistent.

Om du stöter på någon som pratar exempelvis tyska eller japanska så kan du be Google Assistant att översätta. Bara säg ”Help me interpret Japanese” och håll fram telefonen eller hörlurarna mot den som pratar. Du får en omedelbar översättning via högtalarna i telefonen eller i hörlurarna.

Enligt supportsidan för Google Buds stöds cirka 40 olika språk. Bland annat arabiska, mandarin, finska, isländska, svenska och polska. Du hittar den kompletta listan här.

För att det hela ska fungera krävs att telefonen som används använder Android Marshmallow eller senare. Vilket betyder mer än 70 procent av alla Android-enheter på marknaden. Betydligt färre hörlurar stöder Google Assistant idag.

Två av de bästa brusreducerande hörlurarna idag

Två av de bättre är Bose Quiet Comfort 35 II och Sony WH-1000XM3. Fantastiska hörlurar med bra ljudkvalitet, exceptionell brusreducering – och så klart stöd för Google Assistant.

Översättningar i realtid är så klart inte perfekta än. Men det utökade stödet är ett bra steg i rätt riktning. Fler kan nyttja tekniken, och Google kan samla in data som gör översättningarna bättre i framtiden.

Tekniken är tillgänglig redan idag, och kommer givetvis riktigt lägligt med tanke på att svenska språkstödet till Google Assistant gäller officiellt från den 24 oktober 2018. Varför inte prova själv och se hur det fungerar? Skriv gärna en kommentar och berätta hur det fungerade för dig!

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button