Allmänt

Fortnite: Har dragit in 9 miljarder kronor på mikrotransaktioner

Fortnite är en framgångssaga utan motsvarighet på spelmarknaden. Det kanske är PUBG som banade väg för genren, men Epic Games och Fortnite drog det längsta strået i kampen om både spelarna och pengarna.

  • Varje spelare lägger i genomsnitt 520 kronor på ingame-köp i Fortnite
  • 700 miljoner speltimmar i Battle Royale-spel i maj 2018
  • Kan dra in 36 miljarder kronor till Epic Games – varje år
  • Ingen annan spelgenre i närheten så populär som Battle Royale just nu

Tiotals miljoner spelare är aktiva regelbundet och bara under maj månad drog spelet in hela tre miljarder kronor på mikrotransaktioner i spelet. Enligt Reuters har Fortnite sammanlagt inbringat nio miljarder kronor till Epic Games.
Det är en helt galen summa, inte minst med tanke på att allt du kan köpa är rent kosmetiskt. Det finns alltså inget du kan köpa med riktiga pengar som ger dig faktiska fördelar i spelet.
I genomsnitt spenderar varje enskild spelare 520 kronor i Fortnite.
Om den rådande trenden håller sig kan Fortnite vara landa runt 36 miljarder kronor årligen i rena intäkter. Och eftersom Epic Games garanterat inte spenderar ens i närheten av den summan på utveckling och personalkostnader så lär Fortnite lyfta utvecklarens kassa till skyarna.
Enligt data från SuperData spenderades totalt 700 miljoner timmar i Battle Royale-spel bara under maj månad. Av dessa vara otroliga 83 procent i Fortnite. Närmast spelgenre i antal timmar är så kallade MOBA-spel (League of Legend, DOTA), men då knappt runt 250-300 miljoner timmar.
En anledning till att Fortnite blivit så populära så snabbt är att spelet 1) är helt gratis och 2) finns till en mängd plattformar (PC, macOS, iOS, PS4, Xbox One, Switch). Spelet är dessutom relativt enkelt att lära sig och har samma upplevelse på alla plattformar där spelet går att använda.
Läs mer om nyheten på Forbes nyhetssida.

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button