Allmänt
Trending

Test: Liten plånbok med AirTag-ficka från Hawanik

Ända sen jag skaffade Apple AirTag till min gamla plånbok så har jag varit på jakt efter en ny, bättre anpassad lösning för bluetooth-spåraren. Och efter ett spontanköp av plånboken Hawanik så tror jag faktiskt att mitt letande äntligen är över.

Uppdatering efter fem månader med plånboken

Efter att ha ägt den här plånboken i ungefär fem månader så har jag fått en riktigt bra uppfattning om den övergripande kvaliteten, hur bra plånboken fungerar i riktiga situationer och hållbarheten på materialen.

Och jag måste säga att den både ser ut och känns som ny – trots att den används dagligen, alltid följer med i byx- eller jackfickan, och att korten tas i och ur åtminstone varannan dag.

Korten sitter ordentligt i sina fickor, utan tendens att ramla ur. Alla korten är lätt åtkomliga när de behövs, utan att skapa irritation av något slag. Det enda jag faktiskt kan komma på som är pyttelite irriterand är att plastfickan för körkortet har blivit lite uttänjt (utan problem dock).

För bara 230 kronor ger den här plånboken plats för sju betalkort, ett ID- eller körkort och några ihopvikta sedlar. Inga konstigheter tycker jag, det får plats precis så många som jag behöver och utan att plånboken känns skrymmande på något vis.

Plånboken levererades i en skyddande förpackning och inslagen i ett pappersmaterial var tunnare än du kan föreställa dig. Men det verkar ha hjälpt för det fanns absolut inga repor, märken eller något annat som störde vid en första anblick.

Läs mer: Test: Nudient Thin V3 för iPhone 12 & iPhone 12 Pro

AirTag-hållaren är riktigt, riktigt bra

Mest intressant – och anledningen till att jag köpt just den här modellen – är AirTag-hållaren på framsidan. Eller baksidan. Vilket det nu blir.

AirTag-hållaren sitter ordentligt fast där underdelen är fastsydd i plånboken och ovandelen håller fast din AirTag med en tryckknapp. Och jag kan lova att det sitter ordentligt fast också. Jag var initialt rädd att min AirTag skulle sitta halvdant och att tryckknappen skulle gå upp i tid och otid – men den här sitter ordentligt fast.

Notera att jag har vänt den vita sidan utåt. Det är för att högtalaren som spelar ljud ska höras lite bättre om jag tappar bort min plånbok.

På min plånbok blev det en liten, synbar glipa mellan hållaren och plånboken när en AirTag är monterad. Det är nästan osynligt och absolut inte tillräckligt för att något ska ramla ur. Så en visuell detalj bara och inget mer.

Betyg: 5 av 5

hawanik planbok apple airtag 2021 2
Både korten och AirTag-hållaren sitter ordentligt fast.

Korten sitter ordentligt i facken

Du kan placera tre betalkort ovanför AirTag-hållaren och en på sidan. Vänder du plånboken finns en genomskinlig ficka för ID- eller körkort samt ytterligare en sidoficka för ett extra kort.

Samtliga betalkort satt som berger när jag placerat dem i plånboken. Det tar lite tid innan materialet töjer sig och slits så att korten blir enklare att få ut. Tills dess är det pincettgrepp och tång som gäller om du vill få ut dem.

Mitt körkort däremot sitter betydligt lösare. Inte tillräckligt för att jag ska vara rädd att det ramlar ur, men jag övervägde faktiskt att sätta i den vita platshållaren som medföljer i det facket bakom mitt körkort för att det ska sitta bättre.

I slutändan valde jag bort det alternativet för att inte tänja på fackets storlek i onödan, och det var ett bra val i retroperspektiv.

En detalj jag noterat är att det knastrar när man sätter i korten. Som det är grus i alla facken. Det kanske är något som försvinner med tiden, men det ger en olustig känsla.

Betyg: 4 av 5

hawanik planbok apple airtag 2021 1
Så här ser 300 kronor i olika valörer ut i plånboken.

Sedelfacket är onödigt och stort

Eftersom jag sällan använder sedlar och ogärna har med dem på gående fot så har jag inte något behov av sedelfack i plånboken. Därför känns facket i den här plånboken onödigt stort, betungande och helt onödigt – för mig.

Faktum är att de gärna hade kunnat kapa av den extra centimetern som är till sedelfacket och den vägen minskat storleken ytterligare. Inte för att plånboken är speciellt stor från början, men det är fladdrigt extramaterial som jag inte behöver.

Om du däremot behöver ett sedelfack så bör du veta att det får plats ungefär åtta vikta sedlar innan det börjar kännas obekvämt stort.

Facket stängs inte helt med så många sedlar utan lämnar en glipa så att du ser alla sedlar. Det ramlar inte ut något, men känns inte heller speciellt säkert. Jag har hundralappar, femtiolappar och tjugolappar i min plånbok just nu, men jag skulle aldrig lägga i större valörer än så.

Betyg: 3 av 5

Utmärkt kvalitet på material och sömmar

Den här delen förvånade mig lite. För 230 kronor hade jag inte väntat mig den här nivån av kvalitet – och den är i min mening riktigt hög.

Jag har granskat varenda stygn runt hela plånboken, kollat alla limmade delar och varit riktigt otrevlig mot tryckknappen för AirTag-hållaren. Och allt sitter precis som det ska.

Det finns inga delar som ser ut att släppa, inga stygn som är fel. Jag vågar faktiskt påstå att åtminstone mitt exemplar är av ruskigt bra kvalitet rakt igenom.

Med det sagt så är jag lite rädd att tråden de använt är i det tunnaste laget för att hålla i flera år. Det återstår att se om stygnen håller lika väl som på min vanliga korthållare (se bilderna här under) som stått ut med misshandel hur länge som helst.

Betyg: 5 av 5

Perfekt till både byxfickan och jackfickan

Det finns inte mycket att säga om storleken och vikten. Tillverkaren använder ett lättviktigt material (för att spara pengar kanske?) som gör att plånboken är försvinnande lätt i handen.

De angivna måtten är 8.3 cm x 10.4 cm x 0.3 cm, men jag skulle säga att det inte stämmer alls. Mitt exemplar hade måtten 8 cm x 11 cm x 2,3 cm (med kort och sedlar). Att tjockleken skiljer sig är inte så konstigt eftersom de säkert mätte utan sedlar och kort, men att höjd och bredd skiljer sig så mycket var förvånansvärt.

Bara hållaren för AirTag är två millimeter hög, så du kan glömma att hela tjockleken är 3 millimeter.

Med allt ovan sagt så är den här plånboken utmärkt för både jackfickan och byxfickan. Eller väskan om du föredrar det. Den ÄR liten trots AirTag-hållaren och vikten är inget att tänka på. Fördömligt bra gjort tycker jag trots de konstiga måtten.

Betyg: 4 av 5

Slutord

Om du vill ha en väldesignad, snygg och tålig plånbok med AirTag-hållare så är det här ett utmärkt alternativ. Plånboken kostar bara 230 kronor och är absolut värd sina kronor. Det återstår att se hur den håller i längden och efter lite slit och släng, men vid en första anblick och några turer utanför hemmet så är det här ett riktigt bra köp.

Plånboken köper du från Amazon här

(obs: EJ affiliatelänk)

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button