Recensioner
Trending

Test: Nudient Thin V3 för iPhone 12 & iPhone 12 Pro

Story Highlights
  • Sitter superbra på mobiltelefonen
  • Blir enkelt flottig på baksidan av fingeravtryck
  • Färgen på kanterna skrapas av efter kort användning
  • Fungerar utmärkt med MageSafe

Nudient Thin V3 är ett supertunt skal med MagSafe-stöd och riktigt åtsittande passform. Jag hade mina tvivel innan jag köpte det här skalet, men efter att ha provat Thin V3 ett tag så är jag nästan övertygad om att det här kan vara det bästa skalet jag haft på en mobiltelefon. Någonsin.

Okej, vi tar det viktigaste först. Är jag sponsrad av Nudient eller har jag blivit ombedd att skriva den här recensionen mot någon form av ersättning? Och svaret är blankt nej. Jag köpte skalet för att jag behövde ett nytt till min iPhone 12, och jag har haft Nudient Thin V3 i siktet ett bra tag. 

Med det ur vägen så kan jag också kort nämna att även om den här recensionen pratar högt och brett om Thin V3 så är det inte säkert att skalet är det bästa för just dig. Det beror helt på vilken funktionalitet du vill ha och hur mycket du är beredd att betala.

Överens om förutsättningarna? Bra! Då kör vi vidare med själva recensionen.

Läs mer: Test: Liten plånbok med AirTag-ficka – Hawanik

Nudient Thin V3 är vad namnet antyder – verkligen tunt

Det närmaste jag kan beskriva passformen och tjockleken på Thin V3 är att du får ett sekundärt skin på din mobiltelefon.

Skalet sitter mycket stabilt runt hela min iPhone 12 och rör sig inte en endaste millimeter hur mycket jag än försöker flytta mobiltelfonen med fingrarna.

När du har trycker ner mobiltelefonen i skalet så klickar det fast med ett välljudande klick som indikerar att allt sitter på plats. Längst ner finns två skåror i skalet som gör det lättare att sätta mobiltelefonen rätt. Du behöver inte vara nervös, skårorna gör inte skalet bräckligare och mittendelen mellan skårorna flexar knappt märkbart om jag drar lite i den.

nudient thin v3 cuts case 2021
Alla utskärningar är väldigt exakta och skåran på bilden gör att passformen ökar.

Det samma gäller de uppenbara, svaga punkterna runt knapparna på vänster och höger sida om mobiltelefonen.

På mina tidigare skal av silikon så har dessa punkter varit obekväma att tänka på eftersom de flexat mycket när man kommer åt kanterna närmast skärmen. Med Thin V3 finns ingen flex överhuvudtaget i materialet vid knapparna. Mycket uppskattat och det ger ett högt kvalitetsvärde.

Utskärningarna för knapparna är precisa och lämnar inget utrymme för marginaler, vilket är positivt.

Nudient Thin V3 är inte ett skal som gör din mobiltelefon mer vattentålig. Utskärningarna för knappar, kamera, Lightning-porten, mikrofon, högtalare och skårorna för passformen är alla punkter där väta kan tränga in. Passformen är dock så stabil att vatten (förhoppningsvis) inte kan tränga in runt sidorna och nå baksidan på mobiltelefonen.

Jag är rädd för att tappa min mobiltelefon med Nudient Thin V3

Eftersom Thin V3 är ett så tunn och är tillverkad av ett lite hårdare plastmaterial så finns en risk att tåligheten inte är i klass med exempelvis Otterbox erbjuder.

Jag är faktiskt lite rädd för att tappa min mobiltelefon med det här skalet.

Nej, jag tappar inte min mobiltelefon i tid och otid. Men när jag väl gör det så vill jag inte vara rädd att något knäcks eller går sönder på skalet för minsta lilla. Och Thin V3 känns bräckligare än många andra skal jag provat.

Drar det ner betyget? Nej, inte på rak arm. Bara för att skalet känns mindre tåligt så är det inte nödvändigt vis så. Jag uppdaterar testet så fort jag provat att tappa mobiltelefonen några gånger.

nudient thin v3 iphone 12 color scrape 2021
Thin V3 ser riktigt slitet ut efter två veckors försiktigt användande.

En tråkig detalj om Thin V3 är att färgen skrapas mycket enkelt av från kanterna bara du kommer åt skalet med något hårt. Det räcker med en nagel för att färgen ska släppa direkt.

Själva baksidan känns tåligare och där släppt inte färgen inte även om jag trycker lite hårdare med ena nageln, men kanterna är en helt annan historia. Ett färgat skal från Nudient blir snabbt väldigt fult och ser obekvämt slitet ut efter bara kort användning. Och jag är en försiktig användare som inte slänger runt med min telefon.

Inte bra Nudient!

En mycket kort demonstration som visar hur enkelt färgen släpper från kanterna.

Fingeravtryck är en annan sak du måste tänka på. Baksidan blir snabbt flottig av fingrarna och det syns direkt när du hållit i telefonen. Bilden här under visar hur mitt skal såg ut bara tio minuter efter att jag satt det på skalen första gången.

nudient thin v3 back fingerprints 2021
Baksidan blir snabbt flottig av fingeravtryck.

Nudient Thin V3 sitter kanonfint med MagSafe

När jag skaffade Thin V3 passade jag även på att köpa en Belkin MagSafe Car Vent Mount PRO till bilen.

Jag kan glatt meddela att Thin V3 sitter riktigt bra i bilhållaren med MagSafe-magneterna i min iPhone 12. Även när jag svajar till på vägen, kör i gropar eller kommer lite för fort över ett farthinder så sitter mobiltelefonen som gjutet på hållaren.

nudient thin v3 magsafe belkin car holder pro 2021
Thin V3 sitter som gjutet på min bilhållare med MageSafe-stöd.

Det fungerar även utmärkt att ladda mobiltelefonen trådlöst med Thin V3. Jag provade med en trådlös laddningsstation (2-i-1) och såg inga konstigheter alls. Fungerade hur fint som helst.

Några sista tankar om Nudient Thin V3

Jag är kluven om Thin V3 och huruvida skalet är värt att rekommendera.

Det positiva är att skalet sitter riktigt bra på mobiltelefonen och känslan är fenomenal. MagSafe fungerar som tänkt och laddning genom skalet är inga konstigheter.

Negativt är att skalet snabbt ser slitet och flottigt ut, även med lättare användning. Om jag betalar nära 300 kronor för ett skal (normalpris, mitt exemplar hade nedsatt pris) så förväntar jag mig att färgen inte släpper för minsta beröring.

Vill du ha ett välsittande skal som känns bra, men inte bryr dig om slitmärken och fingeravtryck? Då bör du köpa ett Nudient Thin V3. (Obs: EJ affiliatelänk).

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button