Allmänt

Valheim: Äntligen är Mistlands här

Det tog hela nio månader sedan den senaste, stora uppdatering till Valheim, men nu är Mistlands äntligen här. Och det är en massiv uppdatering med mängder av nyheter som är redo att laddas ner till din dator.

Observera: I skrivande stund är Mistlands i en utvecklingsfas kallad ”Public Test”. Det betyder att uppdateringen inte är helt färdig, men du kan testa alla stora förbättringar. Räkna med att stöta på buggar och säkerhetskopiera dina banor och figurer i Valheim INNAN du installerar testversionen.

Bland de många nyheterna så hittar vi ett helt nytt område kallat Mistlands med sin tillhörande boss, samt en rad nya fiender och djur som rör sig i området. Mistlands är ett mystiskt och magiskt område höljt i en dimma.

Andra nyheter är ett tjugotal nya material att skapa föremål från, 15 nya typer av mat, 25 nya föremål samt 35 nya byggdelar till dina hus. Dessutom får vi en ny typ av grotta att undersöka, historiestenar, drömmar och musik.

Och det är inte allt. Det finns tre nya drycker, flera nya skaparstationer (crafting stations), fler hårstilar och skäggstilar.

Lästips: Stor uppdatering till Valheim – Frost Caves & stöd för handkontroller

Mistlands har förbättrade animationer och grafik

En detalj som bara nämns väldigt kort av spelstudion är att de har förbättrat animationerna i spelet samt de visuella effekterna. Och det syns tydligt i videon ovan att Iron Gate Studio har lagt ner en hel del möda på förbättringarna.

Bland annat introduceras nya ljuseffekter för såväl områdesupplysning, de magiska effekterna och väderfenomen i spelet.

En ny effekt och spelmekanik som introduceras i Mistlands är dimman. Det är både en grafisk effekt som präglar hela området och en spelmekanik som kräver att du använder dig av föremålet Wisplight för att lysa upp och skingra dimman så att du hittar i området.

Lästips: Bättre prestanda i Valheim – enkelt knep för högre FPS

Valheim Mistlands

Många ny föremål, vapen och byggstenar

Bland de många nya föremålen, rustningarna, vapen och byggstenar så hittar vi flera unika vapen. Bland annat Mistwalker, Jotun bane och Demolisher. Det är ett svärd, en yxa och en slägga. Spelstudion har även lagt till ett armborst, vilket är en helt ny typ av vapen i Valheim. Och med det följer en ny förmåga att förbättrat likt med de andra, tidigare vapnen.

Och för första gången får vi även magiska vapen. Bland annat stavar i form av Staff of frost, Staff of embers och Staff of protection. De drivs av elementmagi och blodsmagi som du kan förbättra likt med vapnen. Du kan även återuppväcka de döda.

Det finns flera nya byggstenar som du kan använda till dina byggnader. Bland annat nya föremål av typen ”Black marble” och spiraltrappor (äntligen!). Du kan även skapa föremål till hemmet som en matta av nya djuret hare, en ny typ av fackla och mer.

Vill du försvara ditt fort? Det finns fyra nya, defensiva byggnader och föremål. Bland annat en ballista, en fälla och skyddsvallar.

Ny musik

Förutom allt ovan så har Iron Gate Studios även lagt till helt ny musik som är specifik för Mistlands-området samt när du stöter på bossen.

De har även lagt till nya drömar, berättelsestenar (lore stones), platser att besöka i Mistlands (som ruiner, outposts och fort), grotto och mer.

De har även lagt till förbättringar kring skapandet av nya spelvärldar för att Mistlands ska få större utrymme än tidigare. De har lagt till fler och förbättrade emotes, events och Haldor ändrar nu vad han säljer beroende på hur långt du har kommit i spelet.

valheim mistlands beta code 2022

Så testar du Mistlands idag

  1. Högerklicka på Valheim i din spellista på Steam
  2. Gå till sektionen för beta-versioner > Fyll i koden ”yesimadebackups”
  3. Acceptera nya versionen > Vänta tills uppdateringen är färdig
  4. Kör spelet (Valheim [public-test])

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button