Allmänt

Garmin avslöjar Forerunner 945 av misstag – första bilderna!

Garmin råkar avslöja kommande sportklockan Forerunner 945 på sin webbsajt för Garmin Pay. Det bekräftar inte bara den nya modellen, utan även att den använder en NFC-krets med stöd för kontaktlösa betalningar.

Uppdatering 2019-04-19: Första bilderna på Forerunner 945

Uppdatering 2019-05-01: Forerunner 945 är äntligen officiell

garmin forerunner 945 first leaked img
Första läckta bilden på Forerunner 945.

Garmin Forerunner 945 nämndes bara för en kort stund på webbsajten för Garmin Pay. Tillräckligt länge för att skarpsynta besökare skulle hinna ta en skärmdump av omnämningen, dock visades ingen bild.

Det är dock sannolikt att Garmin inte gör någon större förändring kring designen mellan Forerunner 935 och Forerunner 945. De förändringar som sker lär vara på insidan, om inte företaget hittar på något radikalt.

Anledningen att designen inte väntas få några större ändringar är att nya modellen sannolikt är en uppfräschad variant av den befintliga sportklockan. Forerunner 935 är mer än två år gammal vilket gör att den är föråldrad jämfört med många andra, nyare modeller idag.

Garmin Vivosmart 4
Garmin Vivosmart 4 har en sensor för att mäta syresättningen i blodet.

Nyheterna i Forerunner 945 som jag hoppas på

Så vilka nyheter kan vi vänta oss i Forerunner 945? Här är några av de förbättringar som förhoppningsvis letar sig in i nya modellen:

  • NFC-krets för kontaktlösa betalningar med Garmin Pay
  • Optiska sensorn Garmin ELEVATE för pulsmätning
  • Sensor för mätning av syresättningen i blodet (Pulse Oximeter)

Jag hoppas att modellen även får inbyggt lagringsutrymme för musik. Dock är det troligt att Garmin i så fall släpper Forerunner 945 Music som ett snäppet dyrare alternativ.

Och givetvis hoppas jag på en lansering redan under våren 2019. Det är tydligt att något är på gång att hända. Amerikanska FCC avslöjade redan den 1 mars att en ny produkt var på gång, och moderatorer på det officiella forumet på Garmin.com tar bort forumtrådar om nya modellen.

Om du planerar att köpa Forerunner 935 idag så rekommenderar jag att du avvaktar lite. Introduktionspriset i Sverige vid lanseringen av 935-modellen var cirka 5 900 kronor, men priset sjönk snabbt under 5 000 kronor. Det vore troligt att Forerunner 945 prissätts likvärdigt med samma snabba prissänkning.

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button