Garmin Forerunner 945 & Forerunner 245 Music – ta med Spotify på träningen

Garmin har släppt två nya sportklockor med stöd för Spotify – Forerunner 945 och Forerunner 245 Music. Båda gör att du slipper ta med mobiltelefonen om du vill träna och lyssna på musik samtidigt.

 • Forerunner 945: Sportklocka som tar det bästa från dyrare Garmin Fenix-serien och sätter i en mindre, mer prisvärd sportklocka.
 • Forerunner 245 Music: Efterföljaren till populära budgetmodellen Forerunner 235, har stöd för upp till 500 låtar och har alla de vanliga träningsfunktionerna.

Forerunner 945 är toppvalet för entusiasterna

Garmin Forerunner 945 är toppvalet som entusiasterna bör titta på när de väljer en sportklocka för 2019/2020.

Specifikationer:

 • Skärm: 1,2-tums färgskärm, 240×240 pixlar, skyddsglas från Corning Gorilla Glass DX
 • Material: Förstärkt plastmaterial och silikonband med standardstorlek på 22mm
 • Anslutningar: Bluetooth, WiFi och GPS
 • Vattentålig: Ner till 5 ATM och dammtålig design
 • Batteritid: Upp till 14 dagar i smartwatch-läge, upp till 36 timmar i GPS-läge och upp till 10 timmar i GPS-läge med musikuppspelning
 • Mått: 47 x 47 x 13,7 mm och 50 gram
Annons

Här får du många funktioner och egenskaper hämtade direkt från den dyrare, mer exklusiva Fenix-serien. Gränssnittet är uppdaterat för ett modernare utseende och du kan ladda in 1 000 låtar från Spotify direkt i sportklockan.

Du får alla de vanliga och nödvändiga träningsfunktionerna som man kan vänta sig.

Bland annat kan du mäta stress, syremättnaden i blodet, hur du sover och kroppens belastning när du tränar. Den inbyggda GPS:en visar exakt hur din löprunda har varit med höjdmätning, tidsangivelser, avstånd och runda på karta.

Garmin har även inkluderat stöd för kontaktlösa betalningar med Garmin Pay. Batteriet klarar upp till två veckors användning mellan laddningarna.

Cirkapriset för Forerunner 945 är 6 695 kronor. Se bästa pris och jämför Forerunner 945 med andra produkter på Prisjakt.

Forerunner 245 Music är bästa budgetvalet

Garmin Forerunner 245 Music förbättrar föregångaren Forerunner 235 med nya funktioner och ett moderna gränssnitt för skärmen.

Specifikationer:

 • Skärm: 1,2-tums färgskärm, 240×240 pixlar, skyddsglas från Corning Gorilla Glass 3
 • Material: Förstärkt plastmaterial och silikonband med standardstorlek på 20mm
 • Anslutningar: Bluetooth, WiFi och GPS
 • Vattentålig: Ner till 5 ATM och dammtålig design
 • Batteritid: Upp till 7 dagar i smartwatch-läge, upp till 24 timmar i GPS-läge och upp till 6 timmar i GPS-läge med musikuppspelning
 • Mått: 42,3 x 42,3 x 12,2 mm och 38,5 gram

Precis som med Forerunner 945 kan du lägga in låtar direkt i sportklockan via Spotify. Dock bara 500 låtar istället för 1 000 som med dyrare syskonmodellen.

Forerunner 245 Music har även stöd för mätning av stress, syremättnaden i blodet och hur du sover. Du får även många fler träningstyper än med Forerunner 235.

Gränssnittet i sportklockan är modernare än i tidigare modellerna. Skärmen skyddas av Gorilla Glass 3 vilket minskar risken för repor och andra skador när sportklockan används.

Den som är vill ha smarta insikter i träningen kan få personliga förslag på hur träningen kan förbättras. Garmin Forerunner 245 ger förslag utifrån dina aktivitetsmätningar och kan även tipsa om hur länge du måste vila för att kroppen ska återhämta sig efter ett pass.

Garmin Forerunner 245 Music kostar cirka 3 795 kronor. Det finns även en variant kallad Forerunner 245 som inte har musikstöd. Den kostar istället runt 3 295 kronor.

Annons

Senaste artiklarna

Asus Chromebook C425: Strömsnål laptop med Chrome OS & 14-tumsskärm

Asus Chromebook C425 är en bärbar dator med Chrome OS, en strömsnål Intel Amber Lake-processor och clamshell-design. Läs mer om nya datorn...

YouTube Music fungerar nu med Waze i mobilen

Nu kan du använda YouTube Music direkt i GPS-navigatorn Waze. Sen tidigare har det funnits stöd för flera andra musiktjänster – men...

Google Nest Mini 2019 – andra generationens Home Mini på gång

Väntar du på att Google ska uppgradera de smarta högtalarna Home och Home Mini? Då kanske vi har en bra nyhet till...

Google Pixel 4 & Pixel 4 XL kan få 90 Hz-skärmar och OLED

Går du och väntar på att Google ska presentera kommande mobiltelefonen Pixel 4? Då har jag några riktigt spännande rykten att berätta...

Spotify Premium for Family kan få prishöjning med 13 procent

Spotify vill höja priset på Premium for Family. Det är åtminstone indikationen de ger efter ett uppmärksammat test på den skandinaviska marknaden.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här