Allmänt

Nu fungerar WhatsApp till Android med fingeravtrycksläsaren

WhatsApp på Android har äntligen fått det efterlängtade stödet för fingeravtrycksläsare. Så länge du har senaste app-versionen så kan du låsa upp appen med ditt finger.

Tidigare har det bara varit möjligt att använda fingeravtrycksläsaren med iOS för att låsa upp WhatsApp-appen. Men med en senare uppdatering för Android så är det nu möjligt även här.

Det ger dig ett nytt lager med säkerhet som gör det enklare att hindra obehöriga från att komma åt dina meddelanden; och du kan snabbt låsa upp appen utan krångliga pinkoder.

Tacksamt nog blockeras inte inkommande samtal även om du har låst appen. Så om någon ringer dig via WhatsApp så visas det som normalt så att du kan svara.

Om du inte vill ha stenhårt säkerhet går det att ställa in en tid innan appen låser sig. Perfekt om du inte vill låsa upp appen varje gång du har stängt ner den.

Så aktiverar du fingeravtrycksläsaren i WhatsApp

För att ställa in WhatsApp med fingeravtrycksläsaren behöver du göra några få, enkla steg.

  1. Installera den senaste versionen av WhatsApp via Google Play Store om du inte redan gjort det
  2. Gå till Inställningar > Konto > Integritet
  3. Välj Fingeravtrycksläsare

Aktivera inställningen och bekräfta att du vill använda låset med ditt finger. Svårare än så är det inte. Tänk på att du redan måste ha ställt in fingeravtrycksläsaren i Android innan du kan aktivera låset i WhatsApp.

Efter inställningen kan du välja om WhatsApp ska låsa innehållet efter 1 minut, 30 minuter eller omedelbart. Du kan även välja om nytt innehåll i appen ska visas i aviseringar på låsskärmen eller inte.

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button