Appar

Firefox Lockbox är en gratis lösenordshanterare för Android & iOS

Firefox Lockbox är en gratis lösenordshanterare från Mozilla. Den kompletterar webbläsaren Firefox och är inte en regelrätt ersättare till konkurrenter som LastPass, 1Password och Bitwarden.

Vad är Firefox Lockbox?

Firefox Lockbox är en lösenordshanterare som fungerar med Android och iOS. Med appen får du enkel tillgång till alla lösenord och användarnamn som du sparat i webbläsaren Firefox.

Du kan se alla sajter som du sparat uppgifter om, kopiera detaljerna och klistra in dem i webbläsaren. Du kan även låta Firefox Lockbox fylla i användarnamn och lösenord automatiskt i webbläsaren.

Hur säker är Firefox Lockbox?

Mozilla använder stark, 256-bitars kryptering för alla lösenorden som sparats till Firefox Lockbox. Innehållet skyddas från obehörig åtkomst av antingen en PIN-kod eller med fingeravtrycksläsare på telefonen.

Givetvis kan du även välja att inte använda något extra skydd alls, men det skulle jag absolut inte rekommendera. Om du har ett lås aktiverat kan detta aktiveras automatiskt efter en tids inaktivitet.

Kan Firefox Lockbox ersätta min befintliga lösenordshanterare?

Nej, applikationen är alltför sparsamt designad för att ersätta andra lösenordshanterare.

Du kan exempelvis inte skapa nya, säkra lösenord från Firefox Lockbox. Inte heller kolla om dina lösenord omfattas av kända läckor eller lägga till annat än rena lösenord.

Visserligen går det att synkronisera data mellan flera olika enheter, och Firefox Lockbox är nämnvärt bättre än att exempelvis Google Chrome inte har något liknande att erbjuda. Men det är ändå mycket sparsamt gjort.

Hur mycket kostar Firefox Lockbox?

Firefox Lockbox är en kostnadsfri applikation för både Android och iOS. Det finns inga annonser i appen och du kan inte göra inapp-köp. Vilket är bra eftersom 1) det är irriterande med reklamvisning och 2) funktionaliteten är så begränsad att appen inte skulle vara värd att betala pengar för.

bitwarden logo
Bitwarden

Bästa alternativen till Firefox Lockbox

  • BitWarden
  • 1Password
  • LastPass
  • Dashlane
  • Keeper
  • Enpass

Det finns flera utmärkta lösenordshanterare till både Android och iOS. De mest använda och populäraste är BitWarden, 1Password, LastPass och Dashlane.

Min absoluta favorit är BitWarden som bygger på öppen källkod, är helt gratis och fungerar på alla mina datorer och mobiltelefoner. Du kan till och med använda BitWarden helt lokalt med en server på exempelvis din NAS eller dator.

I artikeln 6 bästa lösenordshanterarna till Android & iOS går jag igenom de sex bästa alternativen till din mobiltelefon idag.

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button