Appar

Microsoft News – nyhetsapp till Android och iOS

Microsoft News är en nyhetsapp till Android och iOS. Den visar bland annat nyheter som är manuellt kurerade från fler än 1 000 utvalda nyhetskällor och artificiell intelligens skannar fler än 100 000 nyheter varje dag för att utvärdera vad som bör visas.

  • Växla mellan mörkt och ljust tema, ändra storlek på texten
  • Titta på videor och bildspel, eller bara läs vanliga textartiklar
  • Motorn bakom Microsoft News finns även till webbläsaren Edge, Xbox, Skype, etc
  • Ladda ner Microsoft News från Google Play Store och Apple App Store

Appen i grunden en variant av Microsofts tidigare nyhetsapp under namnet MSN. Namnet har bytts ut, gränssnittet arbetats om och motor under huven som får allt att fungera är utbytt. Det är en mer optimerad och skalbar upplevelse med fokus på rätt nyheter till rätt person.
Microsoft News är inte bara namnet på appen för Android och iOS. Det är också namnet på den nyhetsmotor som Microsoft utvecklat som grund på en mängd andra plattformar. Bland annat Microsoft Edge, News-appen i WIndows 10, Skype, Xbox-serien och via Outlook.com.
Om du ser nyheter på någon av de platserna så är det motorn Microsoft News som ser till att du får bästa möjliga värde från nyhetsvisningarna.
Microsoft lägger stort fokus på att sålla bort allt oväsentligt och skadligt från sina nyhetsvisningar. Fler än 800 personer arbetar för att kurera material från 1 000 nyhetskällor världen över. Tillsammans med artificiell intelligens som samtidigt kollar fler än 100 000 artiklar varje dag; allt kategoriseras efter hur populärt det är, hur nytt det är och ämne.

microsoft-news-setup-front
Appen är busenkel att ställa in och komma igång med.

Microsoft News visar textartiklar, YouTube-videor & bildspel

  • Växla mellan mörkt och ljust tema för textartiklar
  • Du kan ändra storlek på texten för att matcha din stil
  • Sju förinställda ämneskategorier om du inte väljer själv

När du först startar Microsoft News får du möjligheten att logga in eller registrera ett Microsoft-konto. Om du gör det kan dina personliga nyheter synkroniseras över alla plattformar.
Nästa steg är att välja vilka ämnen som du är mest intresserad av. De förinställda som visas om du inte göra några val är: Nyheter, sport, ekonomi, nöje, teknik och prylar, film och spel. Dina val syns som rubriker överst i appen så att du alltid har dina ämnen tillgängliga.

Bättre när vi minskar textstorleken.

Artiklarna som visas är vanliga textartiklar, YouTube-videor och bildspel. Videor och bildspel är märkta med ikoner för det, men det är ändå lätt att missa dessa och börja titta på en video av misstag.
När du läser textartiklar kan du välja textstorlek och om bakgrunden ska vara ljus eller mörk. På min Huawei P10 ställde jag omedelbart ner textstorleken till den minsta eftersom standardstorleken kändes för stor. Mörkt tema är trevligt i dåliga ljusförhållanden och är extra bra för dig med en OLED-skärm.

microsoft-news-fel
Många små buggar och felaktigheter gör att vi tvekar för att använd första versionen.

Microsoft News har flera buggar och fel

  • Laddar nyheterna långsammare än många konkurrenter
  • Felaktiga grafiska element
  • Sponsrade artiklar är svåra att identifiera

Det är alltid spännande med nya appar, och Microsoft är inget undantag. Eftersom jag läser stora mängder nyheter varje dag är det extremt viktigt att mina appar och nyhetstjänster är blixtsnabba och välutvecklade.
När vi testar första versionen av Microsoft News är det tydligt att appen behöver uppdateringar med buggfixar och optimeringar. I inställningar och menyer är text i både fel storlek och på fel plats, och texten till bildspel är så liten och svårskrollad att jag inte vill läsa den.
Dessutom har Microsoft lagt in sponsrade nyhetsartiklar lite här och där (inget fel i det, Microsoft har ju ett vinstintresse som så många andra. Problemet är att de, trots en liten sponsor-märkning, är svåra att identifiera när man snabbt går igenom nyheterna. Och vips hamnar men på en skym nyhetssida med mer skräpreklam än faktiskt innehåll.
Microsoft News är också nämnvärt långsammare på att ladda nyheter än exempelvis Feedly och Flipboard.

Ladda ner Microsoft News till Android och iOS

Microsoft News finns att ladda ner till både Android och iOS. I skrivande stund har Android-appen strax över 23 000 recensioner med ett snittbetyg på 4.2. Appen till iOS har runt 2 000 recensioner med samma snittbetyg på 4.2.
Appen känns inte lika välpolerad som Google Nyheter, Feedly eller Flipboard. Men den är värd att ladda ner och testa. Du får alla nyheter på ett övervägande snyggt sätt, utan att något onödigt på skärmen stjäl ditt intresse. Ladda ner, installera, ställ in, ta del av tusentals nyheter.
Vad är din åsikt om Microsoft News? Skriv en kommentar här under och berätta!

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button