EMUI 9.0 släpps till fler mobiler – här är listan

Har du inte fått EMUI 9 till din Huawei-telefon än? Du är inte ensam – många väntar fortfarande på uppdateringen. Och nu meddelar Huawei att EMUI 9 är på gång till miljontals fler användare.

EMUI 9 släpptes i september 2018 och är kort förklarat en omarbetad variant av Android med ett gränssnitt utvecklat av Huawei.

Gränssnittet har fått en hel del kritik med tidigare versioner. Bland annat för att vara slött, krångligt och allmänt sämre att använda jämfört med konkurrerande lösningar.

Annons

”Vårt operativsystem innehåller många uppdateringar, ett förbättrat användargränssnitt och är väldigt uppskattat av vår publik. Nu gör vi EMUI 9 tillgängligt för fler och ser till att även användare av tidigare modeller kan ta del av den senaste versionen.”
Sofia Björnerfors, PR-ansvarig på Huawei Consumer Group i Sverige

Modellerna som kan använda EMUI 9 idag är följande:

  • P30, P30 Pro och P30 lite
  • P20 lite 2019, P smart 2019, Y6 2019
  • Mate 20 Pro och Mate 20 lite
  • P20, P20 Pro och P20 lite
  • Mate 10 Pro
  • P10, P10 Plus och Mate 9 Pro

Notera att listan innehåller modeller som haft EMUI 9 i flera månader redan. Exempelvis Mate 20 Pro och P10 / P10 Plus.

Före månadsskiftet juni/juli hoppas Huawei att runt 100 miljoner användare ska ha uppdaterat sina mobiltelefoner. Siffran ligger idag på runt 80 miljoner.

För att uppdatera din Huawei-telefon gör du följande. Bara gå till Inställningar > System > Programuppdatering. Finns en uppdatering visas det där.

Tänk på att alltid säkerhetskopiera alla dina viktiga filer före installationen.

Läs mer om EMUI 9.0 i detta pressmeddelande från Huawei.

När får min telefon EMUI 9.1?

https://www.mynewsdesk.com/se/huawei-swe/pressreleases/huaweis-emui-9-paa-vaeg-mot-100-miljoner-anvaendare-globalt-2882956?utm_campaign=send_list
Nästa version att längta efter är EMUI 9.1.

Versionen släpptes den 26 mars 2019 med P30 och P30 Pro. Notera även att de båda modellerna även listas som kompatibla med EMUI 9.0 i listan från Huawei ovan. Men de har alltså EMUI 9.1 direkt ur lådan.

Förvirrande? Det tycker vi med.

EMUI 9.1 håller på att rullas ut i en mycket begränsad omfattning just nu. Först att få uppdateringen OTA är Mate 20-serien. Det finns en mängd beta-versioner att testa för våghalsar, men vi rekommenderar alltid att du väntar in den fulla verisonen.

Du kan läsa mer om EMUI 9.1 här eller på denna produktsida hos Huawei.

Annons

Senaste artiklarna

Google Pixel 4 & Pixel 4 XL kan få 90 Hz-skärmar och OLED

Går du och väntar på att Google ska presentera kommande mobiltelefonen Pixel 4? Då har jag några riktigt spännande rykten att berätta...

Spotify Premium for Family kan få prishöjning med 13 procent

Spotify vill höja priset på Premium for Family. Det är åtminstone indikationen de ger efter ett uppmärksammat test på den skandinaviska marknaden.

10 saker du måste veta om Minut Point innan du köper

Minut Point är en larmlösning som använder små brandvarnsliknande larmpuckar med sensorer. Du monterar larmpuckarna på väggen eller i taket, aktiverar i...

AudioQuest DragonFly Cobalt: Bättre ljudkvalitet i dina hörlurar

AudioQuest DragonFly Cobalt är en ny, portabel D/A-omvandlare för din mobiltelefon och dator. Genom att ansluta DragonFly Cobalt mellan dina hörlurar och...

Alla kärnor i AMD Ryzen 3000-serien klarar inte full hastighet

Din AMD Ryzen 3000-processor är sannolikt inte fullt så snabb som tillverkaren påstår att den är. Enligt både AMD och oberoende tester...

Fler artiklar

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här