Appar

YouTube Music fungerar nu med Waze i mobilen

Nu kan du använda YouTube Music direkt i GPS-navigatorn Waze. Sen tidigare har det funnits stöd för flera andra musiktjänster – men YouTube Music har lyst med sin frånvaro. Fram till nu.

Vad är Waze och YouTube Music?

Waze är en populär GPS-navigator för Android och iOS. Det är ett lättsammare designat och mer funktionsrikt alternativ till exempelvis Google Maps. En stor nytta med Waze är att innehållet är gemenskapsbaserat inlagt.

YouTube Music är en musiktjänst som fungerar i både webbläsaren och som applikation i mobilen. Du kan se YouTube Music som en mer musikinriktad variant av vanliga YouTube, med gratis innehåll sponsrat av reklam som spelas då och då.

Vad krävs för att använda YouTube Music med Waze

waze youtube music

Fördelen med att spela musik direkt via Waze är att du slipper hantera fler appar i mobiltelefonen. Allt finns tillgängligt i samma navigationsgränssnittet, för enkelhets skull.

Vem som helst kan dock inte spela musik från YouTube Music från Waze-appen. Det krävs att du är prenumerant på antingen YouTube Premium eller YouTube Music Premium.

Dessutom behöver du ha YouTube Music-appen installerad samtidigt som Waze på din mobiltelefon.

Här laddar du ner Waze till din mobiltelefon

Vilka musiktjänster fungerar med Waze?

YouTube Music är inte den enda musiktjänsten som fungerar med Waze.

Sen tidigare har du kunnat använda Spotify med Waze. Idag fungerar dessutom även föjande andra tjänster:

  • YouTube Music
  • Pandora
  • Deezer
  • iHeartRadio
  • NPR One
  • Scribd
  • Stitcher
  • TuneIn.

Totalt kan du använda åtta musik- och ljudtjänster direkt i Waze. Notera att inte alla går att använda i den färdiga versionen utan kräver en beta-installation av Waze.

Kan jag spela musik via Google Maps?

Waze ägs av Google och det vore konstigt om inte vanliga Maps-appen också kunde spela musik.

Faktum är att Google Maps fick en uppdatering så sent som oktober 2018 med stöd för Spotify, Google Music och Apple Music.

Om du inte tycker att Waze är rätt för dig så kan alltså Google Maps fungerar bra som musikspelare om du har en prenumeration på någon av de ovanstående tjänsterna.

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button