ProtonVPN släppt till iOS – gratis app för bättre säkerhet

ProtonVPN passerar en miljon användare och släpper en applikation till iOS. Nyheten kommer cirka året efter att VPN-tjänsten släppte sin desktop-app och runt 10 månader efter Android-appen.

Det finns idag mängder av VPN-tjänster och många av dem är riktigt bra. ProtonVPN måste verkligen erbjuda något exklusivt om den ska stå ut bland mängden – och vi ställer oss undrande till om tjänsten klarar det.

Ett steg i rätt riktning är att finnas på samtliga populära plattformar. Att inte ha en app till både Android och iOS vore mycket olyckligt, och tacksamt nog är ProtonVPN nu tillgänglig på båda.

Annons

Ladda ner ProtonVPN för iOS

Du kan använda VPN-tjänsten helt gratis om du vill. Givetvis med en rad begränsningar, exempelvis får du bara ansluta till ett fåtal servrar med en enda enhet. Därifrån kan du betala upp till 24 USD per månad för alla fördelar som de ProtonVPN kan erbjuda.

Bland annat grundläggande funktioner som Kill Switch (stänger nätverksanslutningen om du tappar kontakten med VPN-tjänsten) och IKEv2-protokollet.

ProtonVPN är säkert – men kostar mycket

ProtonVPN har fyra prisnivåer att fundera över. Den billigaste är helt gratis, men begränsas till låga hastigheter, en ansluten enhet och bara tre länder.

Om du betalar 4 USD per månad kan du ansluta till alla länder med hög hastighet och två samtidiga enheter. Dessutom stöds P2P. Nästa steg är 8 USD för 5 enheter, extra snabba servrar och en rad andra, smarta säkerhetsfunktioner.

Vill du vara ruskigt säker tar du det dyraste, mest kompletta paketet vilket betyder ProtonVPN och ProtonVisionary tillsammans – för hela 24 USD per månad. Den senare är en prenumeration på moderbolagets dyraste ProtonMail-lösning.

I det stora hela tror vi att du får en schysst VPN-tjänst med bra funktionalitet. Tyvärr kostar ProtonVPN också rejält mycket, helt klart mer än vår favorit OVPN – utan att faktiskt tillföra speciellt mycket. Åtminstone på 8 USD-nivån.

Annons

Senaste artiklarna

Asus Chromebook C425: Strömsnål laptop med Chrome OS & 14-tumsskärm

Asus Chromebook C425 är en bärbar dator med Chrome OS, en strömsnål Intel Amber Lake-processor och clamshell-design. Läs mer om nya datorn...

YouTube Music fungerar nu med Waze i mobilen

Nu kan du använda YouTube Music direkt i GPS-navigatorn Waze. Sen tidigare har det funnits stöd för flera andra musiktjänster – men...

Google Nest Mini 2019 – andra generationens Home Mini på gång

Väntar du på att Google ska uppgradera de smarta högtalarna Home och Home Mini? Då kanske vi har en bra nyhet till...

Google Pixel 4 & Pixel 4 XL kan få 90 Hz-skärmar och OLED

Går du och väntar på att Google ska presentera kommande mobiltelefonen Pixel 4? Då har jag några riktigt spännande rykten att berätta...

Spotify Premium for Family kan få prishöjning med 13 procent

Spotify vill höja priset på Premium for Family. Det är åtminstone indikationen de ger efter ett uppmärksammat test på den skandinaviska marknaden.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här