Appar

ProtonVPN släppt till iOS – gratis app för bättre säkerhet

ProtonVPN passerar en miljon användare och släpper en applikation till iOS. Nyheten kommer cirka året efter att VPN-tjänsten släppte sin desktop-app och runt 10 månader efter Android-appen.

Det finns idag mängder av VPN-tjänster och många av dem är riktigt bra. ProtonVPN måste verkligen erbjuda något exklusivt om den ska stå ut bland mängden – och vi ställer oss undrande till om tjänsten klarar det.

Ett steg i rätt riktning är att finnas på samtliga populära plattformar. Att inte ha en app till både Android och iOS vore mycket olyckligt, och tacksamt nog är ProtonVPN nu tillgänglig på båda.

Ladda ner ProtonVPN för iOS

Du kan använda VPN-tjänsten helt gratis om du vill. Givetvis med en rad begränsningar, exempelvis får du bara ansluta till ett fåtal servrar med en enda enhet. Därifrån kan du betala upp till 24 USD per månad för alla fördelar som de ProtonVPN kan erbjuda.

Bland annat grundläggande funktioner som Kill Switch (stänger nätverksanslutningen om du tappar kontakten med VPN-tjänsten) och IKEv2-protokollet.

ProtonVPN är säkert – men kostar mycket

ProtonVPN har fyra prisnivåer att fundera över. Den billigaste är helt gratis, men begränsas till låga hastigheter, en ansluten enhet och bara tre länder.

Om du betalar 4 USD per månad kan du ansluta till alla länder med hög hastighet och två samtidiga enheter. Dessutom stöds P2P. Nästa steg är 8 USD för 5 enheter, extra snabba servrar och en rad andra, smarta säkerhetsfunktioner.

Vill du vara ruskigt säker tar du det dyraste, mest kompletta paketet vilket betyder ProtonVPN och ProtonVisionary tillsammans – för hela 24 USD per månad. Den senare är en prenumeration på moderbolagets dyraste ProtonMail-lösning.

I det stora hela tror vi att du får en schysst VPN-tjänst med bra funktionalitet. Tyvärr kostar ProtonVPN också rejält mycket, helt klart mer än vår favorit OVPN – utan att faktiskt tillföra speciellt mycket. Åtminstone på 8 USD-nivån.

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button