Google Keep byter namn – heter nu Keep Notes

Google Keep har fått ett nytt namn – den populära tjänsten heter nu Keep Notes. I samband med ändringen har Keep Notes knappt fått några nyheter, så det är i skrivande stund oklart varför namnbytet sker.

Google Keep Notes har inte bytt namn på varken webbsajten eller Google Play Store riktigt än. Men i en läckt APK-fil (alltså installationsfilen för appen) på APKMirror reflekterar bytet av namn.

Det finns en liten sannolikhet att det hela är ett misstag, och att Google tänker ändra tillbaka namnet i appen igen. Men det är inte vanligt att företaget gör sådana missar, så vi gissar att Google Keep Notes är korrekt.

Annons

Frågan är bara – varför byta namn? Kanske för att ”Keep” inte väldigt anonymt och inte reflekterar faktumet att tjänsten är för anteckningar. Vem söker på ”Keep” när de vill spara ”Notes”?

Jag tycker om Google Keep, eller Keep Notes, eller vad tjänsten nu kommer att heta i framtiden.

Det är dock svårt att rättfärdiga tjänsten bredvid exempelvis Evernote som är mycket bättre på att hantera stora mängder information. Google Keep Notes och Evernote är i grunden väldigt olika, men Google behöver verkligen snegla mer på sin konkurrent. Åtminstone de på allvar ska utveckla Keep Notes i framtiden.

Frågor och svar om Google Keep Notes

Vad är Google Keep?

Google Keep är en tjänst för att spara och dela anteckningar; både i mobiltelefonen och på datorn i webbläsaren. En sparsamt designad och funktionsfattig tjänst, men omtyckt och riktigt praktisk.

Vilka nyheter släpptes i samband med namnbytet av Keep?

Google uppdaterade tjänsten med två, små ändringar:
– Stöd för rutnät och raka linjer i ritningar
– Buggfixar och prestandaförbättringar

Är nya namnet Keep Notes en hint om framtiden?

Kanske. Google har en otrevlig vana av att stänga ner tjänster till vänster och höger. Ett namnbyte kan vittna om att Google har större planer för Keep Notes. Eller så var det bara ett misstag.

Annons

Senaste artiklarna

Asus Chromebook C425: Strömsnål laptop med Chrome OS & 14-tumsskärm

Asus Chromebook C425 är en bärbar dator med Chrome OS, en strömsnål Intel Amber Lake-processor och clamshell-design. Läs mer om nya datorn...

YouTube Music fungerar nu med Waze i mobilen

Nu kan du använda YouTube Music direkt i GPS-navigatorn Waze. Sen tidigare har det funnits stöd för flera andra musiktjänster – men...

Google Nest Mini 2019 – andra generationens Home Mini på gång

Väntar du på att Google ska uppgradera de smarta högtalarna Home och Home Mini? Då kanske vi har en bra nyhet till...

Google Pixel 4 & Pixel 4 XL kan få 90 Hz-skärmar och OLED

Går du och väntar på att Google ska presentera kommande mobiltelefonen Pixel 4? Då har jag några riktigt spännande rykten att berätta...

Spotify Premium for Family kan få prishöjning med 13 procent

Spotify vill höja priset på Premium for Family. Det är åtminstone indikationen de ger efter ett uppmärksammat test på den skandinaviska marknaden.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här