Appar

Google Keep byter namn – heter nu Keep Notes

Google Keep har fått ett nytt namn – den populära tjänsten heter nu Keep Notes. I samband med ändringen har Keep Notes knappt fått några nyheter, så det är i skrivande stund oklart varför namnbytet sker.

Google Keep Notes har inte bytt namn på varken webbsajten eller Google Play Store riktigt än. Men i en läckt APK-fil (alltså installationsfilen för appen) på APKMirror reflekterar bytet av namn.

Det finns en liten sannolikhet att det hela är ett misstag, och att Google tänker ändra tillbaka namnet i appen igen. Men det är inte vanligt att företaget gör sådana missar, så vi gissar att Google Keep Notes är korrekt.

Frågan är bara – varför byta namn? Kanske för att ”Keep” inte väldigt anonymt och inte reflekterar faktumet att tjänsten är för anteckningar. Vem söker på ”Keep” när de vill spara ”Notes”?

Jag tycker om Google Keep, eller Keep Notes, eller vad tjänsten nu kommer att heta i framtiden.

Det är dock svårt att rättfärdiga tjänsten bredvid exempelvis Evernote som är mycket bättre på att hantera stora mängder information. Google Keep Notes och Evernote är i grunden väldigt olika, men Google behöver verkligen snegla mer på sin konkurrent. Åtminstone de på allvar ska utveckla Keep Notes i framtiden.

Frågor och svar om Google Keep Notes

Vad är Google Keep?

Google Keep är en tjänst för att spara och dela anteckningar; både i mobiltelefonen och på datorn i webbläsaren. En sparsamt designad och funktionsfattig tjänst, men omtyckt och riktigt praktisk.

Vilka nyheter släpptes i samband med namnbytet av Keep?

Google uppdaterade tjänsten med två, små ändringar:– Stöd för rutnät och raka linjer i ritningar– Buggfixar och prestandaförbättringar

Är nya namnet Keep Notes en hint om framtiden?

Kanske. Google har en otrevlig vana av att stänga ner tjänster till vänster och höger. Ett namnbyte kan vittna om att Google har större planer för Keep Notes. Eller så var det bara ett misstag.

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button