Valve släpper Steam Link till Raspberry Pi 3 och 3 B+

Valve släpper Steam Link till Raspberry Pi 3 och Pi 3 B+. Det är mjukvara som gör att du kan strömma dina spel från en PC direkt till exempelvis TV:n. Steam Link finns idag direkt i TV-apparater, mobiltelefoner och Steam Link-prylar direkt från Valve – och nu fungerar mjukvaran även i din Raspberry Pi.

Valve har redan lagt ner all officiell tillverkning och försäljning av egna Steam Link-prylar. Företaget lyckades aldrig få någon vettig försäljning. Istället fokuserar man på att sprida Steam Link som mjukvara – och Valve har fått med tunga namn som Samsung som implementerat mjukvaran i sina prylar.

Nu senast har Valve släppt Steam Link till Raspberry Pi 3 och Raspberry Pi 3 B+. Det är de två senaste modellerna på marknaden med likvärdig prestanda. Allt som behövs för att installera Steam Link på de små minidatorerna är två kommando, nämligen följande:

  1. curl -#Of http://media.steampowered.com/steamlink/rpi/steamlink_1.0.4_armhf.deb
  2. sudo dpkg -i steamlink_1.0.4_armhf.deb
Annons

Kolla först här så att det är den senaste versionen du installerar.

När de har kört färdigt och mjukvaran är installerad kan du starta Steam Link från två möjliga vägar. Det ena är från ditt GUI om det finns ett sådant. Då under namnet ”Steam Link” i menyn Games. Eller via terminalen via kommandot ”steamlink”.

För att det ska fungera måste du ansluta din Raspberry Pi till den skärm som Steam Link ska strömma dina spel till. Det behövs också en nätverksanslutning till minidatorn, samt en kontroller eller mus och tangentbord. Tänk på att inte alla handkontroller fungerar och det kan vara fördröjningar i nätverket.

Vi rekommenderar att du använder Raspberry Pi 3 B+ istället för föregångaren Pi 3. Anledningen är att den förstnämnda har snäppet vassare hårdvara och bara en marginellt högre kostnad. Speciellt viktigt är snabbare anslutning mot ditt nätverk, vilket bör ge en stabilare anslutning till datorn.

Tänker du prova Steam Link? Skriv en kommentar och berätta hur du upplever att det fungerar!

Annons

Senaste artiklarna

Google Pixel 4 & Pixel 4 XL kan få 90 Hz-skärmar och OLED

Går du och väntar på att Google ska presentera kommande mobiltelefonen Pixel 4? Då har jag några riktigt spännande rykten att berätta...

Spotify Premium for Family kan få prishöjning med 13 procent

Spotify vill höja priset på Premium for Family. Det är åtminstone indikationen de ger efter ett uppmärksammat test på den skandinaviska marknaden.

10 saker du måste veta om Minut Point innan du köper

Minut Point är en larmlösning som använder små brandvarnsliknande larmpuckar med sensorer. Du monterar larmpuckarna på väggen eller i taket, aktiverar i...

AudioQuest DragonFly Cobalt: Bättre ljudkvalitet i dina hörlurar

AudioQuest DragonFly Cobalt är en ny, portabel D/A-omvandlare för din mobiltelefon och dator. Genom att ansluta DragonFly Cobalt mellan dina hörlurar och...

Alla kärnor i AMD Ryzen 3000-serien klarar inte full hastighet

Din AMD Ryzen 3000-processor är sannolikt inte fullt så snabb som tillverkaren påstår att den är. Enligt både AMD och oberoende tester...

Fler artiklar

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här