Appar

Testa din internethastighet i mobilen – Speedtest för iPhone

Populära testsajten Speedtest har släppt en iOS-app för att kolla hastigheten på nätverksanslutningen i mobilen. En kostnadsfri app som finns på App Store idag.

Du kan välja bland en stor mängd servrar, även här i Sverige, att testa din hastighet mot. Varje test ger dig tydlig koll på hur snabbt du laddar ner, laddar upp och vilken fördröjning du har mot internet.

Lästips: Hur snabbt är mitt internet – så kollar du hastigheten

Speedtest-appen är enkel att använda och kostar inget. Du får tydliga grafer som visuellt visar hur hastigheten och fördröjningen är. Kanske mer snyggt än användbart, men det är åtminstone en fri bonus, eller hur?

speedtest ios speed test 2021

Viktigare är att du kan se jitter och paketförluster. Det ger dig en snabb indikation på hur stabilit ditt internet är i känsliga situationer, som när du spelar online eller deltar i videokonferenser.

För att använda Speedtest i mobilen måste du godkänna att appen får tillgång till din position. Speedtest kommer också att spara information om exempelvis din ip-adress, unika enhetsidentifierare och hur du använder tjänsten.

Dessutom får du stå ut med annonser som visas, om du inte väljer att betala 12 kronor för att slippa se dem. En liten kostnad för att sponsra den fortsatta utvecklingen av appen.

Lästips: Skillnaden på WiFi 6E och WiFi 6 – här är allt som är viktigt

En ny funktion är att du kan testa hur kapabel din mobiltelefon är att strömma video.

När du kör testfunktionen spelar Speedtest flera videor i olika upplösningar, från 1080p till 4K. När testet är klart får du veta den maximala upplösning du bör strömma för en optimal upplevelse utan ryckig laddning.

speedtest ios video test 2021

Tänk på att resultaten kan variera stort beroende på flera olika saker. Vilken mobiltelefon du använder samt WiFi-routerns placering i hemmet och var du står i förhållande till denna påverkar stort.

Du måste även säkerställa att ingen använder nätverket samtidigt som du gör ditt test, annars påverkas resultatet negativt.

Om du vill ladda ner och testa Speedtest så kan du göra det här. Appen är kostnadsfri, men det kostar 12 kronor att ta bort annonseringen och det finns in-app-köp för månatligt VPN-användande om du vill ha det.

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button