CheatSheet för macOS – visar alla kortkommandon i dina appar

CheatSheet för macOS är lika smart som den är enkelt. En väldigt praktisk applikation som med ett knapptryck visar alla kortkommandon i dina appar.


cheatsheet-macos-installningar
Inställningarna i CheatSheet.

CheatSheet har bara en funktion. Att visa kortkommandon på tangentbordet som fungerar i dina applikationer. Du laddar ner och installerar CheatSheet i macOS, kör applikationen och trycker på ⌘-tangenten.

Annons

Svårare än så är det inte. När du trycker på ⌘-tangenten visa en överliggande ruta med alla kortkommandon. Den försvinner så fort du släpper tangenten, så det finns inga andra knappar att trycka på. Snyggt och enkelt.

Om du vill ändra fördröjningen mellan att du trycker på ⌘-tangenten och att rutan visas går det via inställningarna. När CheatSheet visas finns en liten inställningsikon i nedre högra hörnet. Klicka på denna så visas alla inställningar (när dialogrutan är öppen kan du släppa tangenten).

De andra valen som finns är följande:

  • Skriva ut CheatSheet-rutan som visas just då
  • Kolla efter nya uppdateringar
  • Skicka ett support-ärende till utvecklaren
  • Avsluta CheatSheet

En nämnvärd detalj är att CheatSheet visar en liten, men snyggt placerad annons i rutan med kortkommandon. Eftersom applikationen är gratis att ladda ner och använda känns det som en logisk och bra lösning för att utvecklaren ska få lite ersättning för din användning.

Utvecklaren släpper relativt få uppdateringar till appen. När de väl dyker upp är det främst buggfixar att vänta, vilket är väntat med tanke på hur sparsamt designad CheatSheet faktiskt är.

Gå till den officiella webbsidan för appen om du vill ladda ner CheatSheet.

Annons

Senaste artiklarna

Asus Chromebook C425: Strömsnål laptop med Chrome OS & 14-tumsskärm

Asus Chromebook C425 är en bärbar dator med Chrome OS, en strömsnål Intel Amber Lake-processor och clamshell-design. Läs mer om nya datorn...

YouTube Music fungerar nu med Waze i mobilen

Nu kan du använda YouTube Music direkt i GPS-navigatorn Waze. Sen tidigare har det funnits stöd för flera andra musiktjänster – men...

Google Nest Mini 2019 – andra generationens Home Mini på gång

Väntar du på att Google ska uppgradera de smarta högtalarna Home och Home Mini? Då kanske vi har en bra nyhet till...

Google Pixel 4 & Pixel 4 XL kan få 90 Hz-skärmar och OLED

Går du och väntar på att Google ska presentera kommande mobiltelefonen Pixel 4? Då har jag några riktigt spännande rykten att berätta...

Spotify Premium for Family kan få prishöjning med 13 procent

Spotify vill höja priset på Premium for Family. Det är åtminstone indikationen de ger efter ett uppmärksammat test på den skandinaviska marknaden.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här