Appar

Intel Graphics Command Center: En modernare kontrollpanel för Intel-grafik

Intel uppdaterar gränssnittet och kontrollerna i mjukvaran till företagets grafikkretsar med en ny kontrollpanel.

Med nya Graphics Command Center-appen för Windows 10 får du ett modernare, smartare sätt att hantera alla inställningar.Varför ska jag använda Intel Graphics Command Center?

Vilka nyheter ingår i Intel Graphics Command Center?

Gränssnittet är anpassat för Windows 10 med tydligare grafik och valmöjligheter. Utseendet är mer i linje med andra Windows 10-appar vilket ger användarna en modern lösning, långt mycket bättre än gamla Intel Control Panel.

De viktigaste inställningarna har grupperats på ett smartare sätt än tidigare. Dina val för grafikinställningar till spel finns nu direkt på förstasidan, det är lättare att ställa in flera skärmar och alla justeringar för videouppspelning har samlats på en och samma plats.

Intel Graphics Command Center har även inbyggt stöd mjukvaran Intel Driver and Support Assistant. Med den får du avisering på skärmen när Intel släppt uppdateringar.

intel graphics command center 2

Automatisk optimering av spel med Intel Graphics Command Center

Kontrollpanelen slår på stort med automatiskt identifiering av spel och optimering av grafikinställningarna för dessa. Det ger dig en bättre upplevelse eftersom datorn hela tiden är justerad för maximal prestanda oavsett vad du kör.

Idag finns bara ett 30-tal speltitlar som stöds av Intel Graphics Command Center. Notera dock att kontrollpanelen är i beta-fas vilket betyder att fler sannolikt kommer att läggas till före lanseringen.

Dessutom är det troligt att Intel kan optimera hur mjukvaran identifierar och ändrar inställningarna framöver.

intel graphics command center 3

Intel Graphics Command Center har stöd för nionde generationens Intel Core-processorer

Intel Graphics Command Center har stöd för nionde generationens Intel Core-processorer som släpps under 2019 års andra kvartal.

I skrivande stund har vi inte så mycket information om de nya processorerna. Intel har avslöjat att de är på gång, men detaljerna är i övrigt väldigt sparsamma.

Det här vet vi om nya Intel Core-processorerna för 2019:

  • Stöd för WiFi 6 (AX200)
  • Optane Memory H10-val
  • Integrerat Thunderbolt 3
  • Prestandaökningar på runt 10 procent (i specifika spel och situationer)

Det är också troligt att Intel Graphics Command Center har stöd för Intels nya, diskreta grafikkortslösning. Grafikkortet är planerat att släppas under 2020, så det finns inget mer att rapportera om denna just idag.

Här laddar du ner Intel Graphics Command Center

För att kunna använda Intel Graphics Command Center krävs att du har en dator med Intel Skylake eller nyare processor, samt Windows 10.

Eftersom kontrollpanelen inte är färdigutvecklad kan jag bara rekommendera den till dig som är beredd att ta risken med buggar, krascher och annat otyg idag.

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button