Allmänt

OneDrive för Windows uppdateras med batterisparfunktioner

Microsoft har meddelat att OneDrive-appen för Windows uppdateras med en rad optimeringar och funktioner. Den största förbättringen är att appen drar mindre ström om du använder batteriet på en bärbar dator.


Närmare förklarat handlar det om att OneDrive-appen slutar synkronisera dina filer när Windows aktiverar Battery Save-läget. Det minskar batteriförbrukningen och gör att datorn kan vara igång längre, även om det inte rör sig om stora besparingar.
Så fort du ansluter en strömkälla eller Battery Save-läget stängs av kommer synkroniseringen att återupptas som vanligt. När synkroniseringen avbryts visas en notis på skärmen, och på den finns en knapp som återaktiverar synkroniseringen om du inte vill avbryta trots låg batterinivå.
En annan förbättring till OneDrive-appen för Windows är att du nu kan ge Microsoft återkoppling på ett smidigare sätt. Om du högerklicka på ikonen till OneDrive i aktivitetsfältet ser du alternativet ”Send feedback” direkt, istället för att först behöva klicka på ”Help” som med tidigare versioner.
Microsoft har också gjort mindre designändringar till aktivitetscentret som förbättrar enkelheten. Exakt vad de menar specificeras inte, men jämförelser visar att det främst handlar om ett tillägg av akryleffekten från Microsoft Fluent Designs. Egentligen räcker det med att säga att rutan har blivit marginellt transparent och visar lite av bakgrunden.
Om du inte redan har OneDrive-appen på datorn, men använder Microsofts andra tjänster, så kan det vara läge att ladda ner den:

Det finns många bra anledningar att använda OneDrive till dina filer. Molnlagringstjänsten gör det enklare att säkerhetskopiera, dela filer och samarbeta med andra. Allt du behöver är OneDrive-appen och ett Microsoft-konto.
Givetvis är OneDrive inte ett måste om du redan använder andra tjänster som Google Drive eller Dropbox. De har både riktigt bra appar för att synkronisera filer till respektive tjänst. Men använder du redan exempelvis Office-paketet och Outlook, då finns det egentligen ingen anledning att lämna ute OneDrive från ditt liv.
Ointresserad av molnlagringstjänster? Tänk så här – om du sparar en fil på hårddisken, låt oss säga i Dokument-mappen, och datorn kraschar eller försvinner. Vad händer med filen då? I värsta fall är den borta för alltid. Men om du sparar samma fil i en mapp som automatiskt synkroniseras med OneDrive så har du alltid kvar den. Åtkomlig, krypterad och säker bakom ett lösenord som du väljer.
Och nej, Microsoft läser inte dina dokument och tittar inte på dina fotografier när du laddat upp dem till OneDrive.
 

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button