Allmänt

Amazon: Minst fyra år med uppdateringar till Kindle-serien

Amazon har uppdaterat sin hjälpsida för e-boksläsarna i Kindle-serien och lagt till information om hur länge de får uppdateringar till mjukvaran.

Enligt hjälpsidan lovar Amazon att alla Kindle-modeller får uppdateringar i minst fyra år efter att respektive modell slutat säljas via deras webbsajt.

Läs mer: Amazon Kindle 2019 – omarbetad instegsmodell med flera förbättringar

Som exempel kan vi ta min Kindle Voyage som inte längre säljs av Amazon. Enligt min enhetssida på Amazon är den inkluderad att få uppdateringar fram till årsskiftet 2022/2023.

Då gäller det endast säkerhetsuppdateringar och inte nya funktioner. Om du vill ha de senaste och hetaste funktionerna så gäller det att ha en betydligt nyare modell än min Voyage. Amazon listar fyra modeller som just nu får uppdateringar längst av alla.

Kindle-modellUppdateras åtminstone under hela:
Kindle Generation 10, 20192025
Kindle Oasis Generation 10, 20192025
Kindle Kids Generation 10, 20192025
Kindle Paperwhite Generation 10, 20182025

Notera att det inte är garantin som nämns ovan, utan hur länge mjukvaran får uppdateringar. Garantin på din Kindle går sannolikt ut mycket snabbare, vilket betyder att det inte finns några garantier att den håller så länge som 2025.

Om du vill veta hur länge just din Kindle får uppdateringar så loggar du in på Amazons webbsajt och sidan för hantering av dina enheter. Klicka på din Kindle-enhet i listan och på raden ”Software security updates :” står årtalet.

En intressant detalj kring min Kindle Voyage är att Amazon bara erbjuder 10 USD i inbytesvärde om jag vill sälja tillbaka den till företaget. Det är en drastisk minskning mot de 50 USD som erbjöds tidigare i november förra året. Ouch Amazon.

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button