Allmänt

Chromecast with Google TV (HD) kan inte drivas av din TV

Chromecast with Google TV (HD) är en ny mediaspelare som bland annat ersätter tredje generationens Chromecast. En stor ändring med den senaste modellen är att en viktig funktion saknas.

Och det är att du inte längre kan mata ström till mediaspelaren via en USB-port på din TV. Det var något som alla tidigare Chromecast-modeller klarade vilket gjorde att användaren slapp en extra strömadaper.

Chromecast Ultra kan inte drivas av din TV

Från 2013 till 2018 års Chromecast så har en vanlig USB-port varit tillräckligt för att driva mediaspelarna. Att Google tar steget bort från den möjligheten är ett steg i en negativ riktning.

Ett undantag i serien är Chromecast Ultra som inte heller kan drivas av en vanlig USB-port. Chromecast with Google TV (4K) kräver också mer ström än en USB-port klarar att tillgodose.

Chromecast with Google TV (4K) kräver 5V/1.5A för att fungera korrekt.

Google Chromecast Ultra
Chromecast Ultra säljs inte längre av Google

Om du försöker ansluta en Chromecast Ultra eller Chromecast with Google TV (4K) till en strömkälla som inte är tillräcklig så startar visserligen enheten, men ett felmeddelande visas på den anslutna skärmen.

Nu finns det alltså tre Chromecast-modeller som inte kan drivas av en USB-port. En av dem, Chromecast Ultra, säljs inte längre.

Nämnvärt är att båda varianterna av Chromecast med Google TV har en tillhörande strömadapter som medföljer i lådan.

Via 9to5google

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button