Allmänt

Chromecast (3rd Generation) & Chromecast Ultra slutar att säljas (men får uppdateringar)

Google meddelar att tredje generationens Chromecast inte längre tillhandahålls. Det betyder att modellen snart försvinner ur butikernas lager – men om du precis har köpt mediaspelaren så kan du vara lugn, den slutar inte att fungera för det.

Efter lanseringen av Chromecast med Google TV (HD) så passade Google på att lägga ner tillverkningen och försäljningen av Chromecast (3rd Generation). Vilket är ett logiskt drag eftersom nya modellen också klarar 1080p och dessutom har en tillhörande fjärrkontroll – till samma pris!

Om du vill ha en mediaspelare som klarar 1080p och hoppas på ett lägre pris nu när modellen slutar att säljas så kan du bevaka priset hos Prisjakt här.

Fortsatt underhåll med uppdateringar i flera år

Trots att Chromecast (3rd Generation) slutar att säljas så lovar Google att fortsätta underhålla mediaspelaren i flera år.

Det betyder att den får uppdateringar till mjukvaran när det behövs, men räkna inte med några större uppgraderingar kring funktionaliteten.

Nämnvärt är att till och med första generationens Chromecast från 2013 fortfarande får mindre uppdateringar. Googel säger att första Chromecast-modellen inte får några nya funktioner, men buggfixar och säkerhetsfixar utlovas till användarna.

Nästa stora uppdatering som släpps är till Chromecast med Google TV (4K) som får Android 12.

Chromecast Ultra har också slutat att säljas

Den tidigare toppmodellen Chromecast Ultra har även den slutat att säljas av Google. Företaget säger att de kommer att fortsätta underhålla även sin tidigare flaggskeppsmodell md uppdateringar, precis som för Chromecast (3rd Generation).

Så här säger en talesperson från Google om de båda mediaspelarna:

Chromecast with Google TV is our next generation of Chromecast, and has your favorite Chromecast features plus comes with the Google TV entertainment experience. You will still be able to purchase Chromecast (3rd gen) and Chromecast Ultra at select retailers while supplies last. We’ll continue to support all existing Chromecast devices with ongoing updates.

Det finns ingen anledning att köpa en Chromecast (3rd Generation) eller Chromecast Ultra idag.

Om du vill ha en mediaspelare så är det Google TV-modellerna som gäller. Du får mer för pengarna, samma utmärkta kvalitet på bild och ljud, samt en fjärrkontroll.

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button