Allmänt

Malwarebytes blockerar Google, Gmail och YouTube i webbläsaren

Om du använder Malwarebytes säkerhetsprogram i datorn och försöker komma åt Google så kanske du märkt att webbsajten inte laddar.

Anledningen är att ett problem med säkerhetsprogrammet blockerar bland annat Google.com för användarna.

Malwarebytes blockerade felaktigt många domäner

Problemet upptäcktes efter att många användare ventilerade sin irritation över att Googles tjänster låg nere på DownDetector. Men Google hade inga problem med sina tjänster.

I ett uttalande från Malwarebytes säger företaget att deras säkerhetsprogram felaktigt flaggat Google.com, Gmail, YouTube och många andra domäner som farliga. Och därmed blockerade dem.

Det är inte fastställt varför problemet uppstod från första början.

De första indikationerna på att något var fel noterades den 21 september. Den 22 september meddelade Malwarebytes att problemet var identifierat och att en lösning var på gång.

Lästips: Fantastiska verktyg och appar för macOS / OS X

Inte ett vanligt problem för Malwarebytes

Användare av Malwarebytes säkerhetsprogram kan vara lugna för framtiden.

Problemet som uppstod är som ovan nämnt fixat och det är inte ett vanligt problem. Åtminstone inte gällande de vanliga, stora domänerna som Google.

Däremot ska du vara uppmärksam om du har en extra brandvägg från exempelvis Avast eller Avira. De har en tendens att vara övernitiska med hur de blockerar appar och spel från att nå internet.

Malwarebytes är gratis att ladda ner

Det kostar inget att ladda ner Malwarebytes om du vill prova säkerhetsprogrammet. Du kan installera grundversionen kostnadsfritt och testa hur länge du vill.

Vill du ha lite mer avancerad funktionalitet och mer kontroll över säkerheten i datorn så får du däremot betala några kronor varje månad (eller årligen).

Premium-versionen kostar cirka 37 kronor varje månad ellr 449 kronor årligen.

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button