Allmänt

iPad Pro 2018: Mindre, Face ID och ingen hörslurskontakt

Apple väntas lansera nya modeller till iPad Pro-serien senare under 2018. Exakt vad som släpps återstår att se, men vi har fått detaljer som åtminstone ger en vink om några detaljer.


Det är via webbsajten Macotakara som uppgifterna kommer. De skriver bland annat att nya modellerna blir fysiskt mindre, att hörlurskontakten är borttagen och att surfplattorna har stöd för Face ID.

Med iPad Pro har du två storlekar att välja på – 10.5 och 12.9 tum. Båda nya modellerna ska ha minskat på höjden, blivit lite bredare och vara lite tunnare. Här är de exakta måtten enligt Macotakara:

  • iPad Pro 10.5: Från 250.6 x 174.1 x 6.1 mm till 247.5 x 178.7 x 6 mm
  • iPad Pro 12.9: Från 305.7 x 220.6 x 6.9 mm till 280 x 215 x 6.4 mm

Det har ryktats sen tidigare att Apple försökte ta sin kant-till-kant-skärm från iPhone X till iPad Pro-serien. Det är inte troligt att de lyckats med årets surfplattor, men om måtten ovan stämmer är de en bit på vägen.

Om hörlurskontakten är borttagen betyder det att du måste ha en adapter för Lightning-till-3.5mm om du vill använda dina trådbundna hörlurar. Problemet är bara att någon sådan adapter inte medföljer nya iPad Pro. Om vi ska tro Macotakara vill säga – jag hoppas att de har fel.

iPad Pro har Face ID – men inte i landskapsläge

Och så har vi Face ID för snabbare inloggning med ansiktet. En teknik som enligt uppgifterna visserligen släpps till iPad Pro, men som inte får stöd för landskapsläge. Ett lite konstigt val tycker jag eftersom många använder sin surfplatta i landskapsläge med ett tangentbord.

Sista uppgiften från webbsajten är att surfplattornas Smart Connector (som används till att ansluta tangentbord) flyttas från mittenplatsen i botten till den lägre, högra sidan. Det betyder att den kan placeras nära Lightning-porten.

Andra nyheter är så klart uppgraderad prestanda, batteriförbättringar och andra optimeringar.

Apple har inte bekräftat att något av det ovanstående, så vi får helt enkelt vänta till runt september månad innan vi får se vad som kommer. Garanterat är dock en uppgraderad processor vilket Apple släpper med varje ny iPad Pro- och iPhone-modell.

Notera att bilden till artikeln visar en iPad Pro från 2017.

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button