Allmänt

Sonos fördröjer Google Assistant-stödet – släpps inte förrän 2019

Sonos har meddelat att stödet för Google Assistant till tillverkarens högtalare dröjer. Tidigare var det lovat att stödet skulle komma under 2018 – nu får vi veta att målet inte går att nå. Istället får du vänta en bit in i 2019 för att kunna använda assistenten med Sonos-högtalarna.

Anledningen till att stödet fördröjs är att Sonos behöver mer tid till att finslipa integrationen. Vilket så klart känns som en logisk anledning till att flytta stödet fram i tiden. Det är generellt bättre att låta tillverkarna optimera upplevelsen först, istället för att få en halvtaskig integration.

Om du vill prova Google Assistant med dina Sonos-högtalare redan idag så är det ändå möjligt. Allt du behöver göra är att delta i beta-programmet från Sonos. Du kan anmäla ditt intresse här, men tänk på att deltagandet har en del krav som måste mötas.

Tuffa krav för att beta-testa Google Assistant med Sonos

Bland annat ska du använda dina Sonos-högtalare minst 14 timmar varje vecka. Dessutom måste du använda tio röstkommandon varje dag och kunna svara på frågeformulär från Sonos inom 72 timmar.

Till en början kommer några hundra deltagare att få vara med. Därefter rullar Sonos ut beta-programmet till några tusen inom de kommande månaderna. Tanken är att sakta men säkert ta emot förslag, optimera och bitvis låta fler få testa integrationen.

Tidigare i oktober 2017 släppte Sonos en öppen beta för Alexa-integration med flera av sina högtalare. Idag finns fullt stöd för Amazons digitala assistent i bland annat ljudlimpan Beam och högtalaren Sonos One.

Läs mer om Sonos och Google Assistant-integrationen här.

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button