Allmänt

Pokémon Go: Så här straffas du för fusk

Niantic har inga planer på att ta det nätt med fuskare i Pokémon Go – så om du planerar att springa i gråzonen för att hitta de bästa pokomon-figurerna, då bör du veta vad du ger dig inpå.

  • Tre nivåer av straff för fuskare
  • Du kan överklaga stängningen av ett konto
  • Niantic öppnar ytterst ställan permanent låsta konton igen
  • Tidigare var antifuskpolicyn mycket, mycket hårdare

Det finns en mängd system i bakgrunden var enda syfte är att identifiera konstigheter hos dig som användare. Om systemen noterar aktivitet som indikerar fusk kan ditt konto flaggas. Blir du flaggad kommer det bli betydligt tråkigare att spela Pokémon Go.

Alla kan göra misstag. Därför har vi skapat den här policyn som gör att fuskare kan lära från sina misstag och ändra sina förehavanden. Om du får en varning, ignorera den inte.

Aktiviteter som anses vara fusk är exempelvis att förfalska GPS-positionen för att snabbt ta sig runt till platser där unika pokemon finns. Du får inte heller modifiera Pokémon Go-appen eller försöka komma åt servrarna som tjänsten använder. Även tredjepartstjänster som visar hittade pokemon på en karta är förbjudna.
Tidigare tog Niantic en betydligt hårdare linje med nolltolerans mot fuskare.
Då stängde de konton permanent för minsta lilla indikation till fusk, oavsett om det var fusk eller ett fel från Niantics sida. Dessutom gick utvecklaren mycket aggressivt fram mot konton som använt tredjepartstjänster som PokéVision för att hitta pokemon snabbare, något som inte var förbjudet till en början, och vilket retade upp många användare.
Om du upptäcks av Niantics antifusksystem är det här nivåerna du har att vänta:

Första varningen

Första gången Niantic kommer på dig att fuska så får du en varning. Samtidigt placeras restriktioner på ditt konto som gör att du inte får samma upplevelse som alla andra. Restriktionerna håller i sju dagar och släpper automatiskt när tiden har löpt ut.

  • Du får en notis i spelet som varnar dig om att kontot flaggats
  • Du kanske inte stöter på sällsynta pokemon i det vilda. De syns varken på kartan eller i pokemon-spanaren som visar pokemon nära dig.
  • Du kanske inte får ta del av EX Raid Passes

Första varningen är relativt harmlös eftersom du fortfarande har tillgång till kontot. Om du däremot fortsätter fuska eller visar misstänksam aktivitet, då försvinner det privilegiet snabbt.

Andra varningen

Andra gången Niantic kommer på dig att fuska så blir du utestängd från ditt konto i upp till 30 dagar. Försöker du öppna appen på telefonen får du ett meddelande som snällt meddelar att kontot temporärt stängts av, och du kan inte ta dig förbi rutan.

Hejdå

Tredje gången du försöker fuska och Niantic kommer på dig, ja då är det slut. Ditt Pokémon Go-konto stängs ner permanent och allt du har gjort försvinner. I det här läget är det i princip kört. Enda sättet att spela igen är att börja om på nytt – från noll!

Kan jag överklaga beslutet?

Det är möjligt att överklaga Niantics beslut att stänga ner ditt konto. Utvecklaren är dock mycket tydlig med att de väldigt sällan öppnar konton som redan stängts. Anledningen är enligt Niantics att deras antifusksystem är så bra att de ytterst sällan gör fel (vilket vi så klart inte kan kontrollera själva).
Om du överklagar kommer Niantic att manuellt kontrollera ditt konto och se vad som hänt. De kommer inte att berätta vad som gjorde att kontot flaggades för fusk, och har andra tränare rapporterat dig berättar de aldrig vilka det är. Integritet i fokus och Niantic vill så klart inte avslöja hur deras interna system fungerar.

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button