Prylar

Chromecast med Google TV (HD) är släppt

Google har släppt en ny och billigare Chromecast med Google TV. Den nya modellen är låst till 1080p som bäst och behåller alla andra fördelar med den dyrare 4K-modellen.

Chromecast med Google TV (HD) är släppt har – precis som storebrorsmodellen – en tillhörande fjärrkontroll. Du kan både strömma direkt från din mobiltelefon eller surfplatta, alternativt installera appar i mediaspelaren och använda dem istället.

Chromecast med Google TV (HD) vs Chromecast med Google TV (4K)

Den stora skillnaden mot vanliga Chromecast med Google TV är att upplösningen är begränsad till 1080p.

Alla andra tekniska detaljer är i princip identisk, vilket tyvärr även betyder att det interna lagringsutrymmet är begränsat till 8 GB.

Vad som däremot skiljer sig är att Chromecast med Google TV (HD) använder Android 12 direkt ur lådan. Dyrare Chromecast med Google TV (4K) får uppdateringen med Android 12 inom kort enligt Google.

Chromecast med Google TV (HD) stöder 10 000+ appar

Du kan ladda ner fler än 10 000 appar från Google Play Store och mediaspelaren stöder alla vanliga streamingtjänster på marknaden.

Bland annat finns appar för Netflix, HBO Max, Disney Plus, Amazon Prime och SkyShowtime (tidigare Paramount+).

Alla appar på din mobiltelefon eller surfplatta med Cast-stöd kan dessutom strömma direkt till mediaspelaren via WiFi med både ljud och bild den vägen.

google chromecast med google tv 4k 2022

Därför ska du (inte) köpa Chromecast med Google TV (HD)

Den enda anledningen till varför du ska överväga att köpa Chromecast med Google TV (HD) istället för 4K-modellen är prislappen.

Där vanliga Chromecast med Google TV kostar cirka 600 kronor så kan du spara några hundralappar på den lite billigare, nya modellen.

Men är det egentligen värt att kompromissa med bildkvaliteten för att spara 200 kronor? Även om du idag bara kollar på full-HD så kommer nya modellen att bli en begänsning i framtiden. Och det är mycket dyrare att köpa en till Chromecast istället för att skippa pizzan en fredag och välja 4K-modellen direkt.

Se pris och tillgänglighet för Chromecast med Google TV (4K) på Prisjakt här.

Viktiga specifikationer om Chromecast med Google TV (HD)

  • Högsta upplösningen: 1080p
  • Surroundljud: Ja, stöds
  • Inbyggda appar: Ja, stöds
  • Streaming från mobil: Ja, stöds
  • Inbyggt lagringsutrymme: 8 GB
  • Operativsystem: Android 12
  • Fjärrkontroll: Ja, ingår
  • Röststyrning: Ja, med Google Assistant

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button