Prylar

Razer släpper tangentborden Huntsman & Huntsman Elite

Razer innoverar i kategorin för mekaniska tangentbord med nya Huntsman och Huntsman Elite. De är båda trådbundna och använder nyutvecklade opto-mekaniska brytare under tangenterna.

 • Klarar minst 100 miljoner nedslag per tangent
 • Unika brytare som använder fiber-teknik
 • Fullt stöd för Chroma-belysning
 • Kostar från cirka 1 700 kronor för enklaste modellen


De nya brytarna är unika på marknaden eftersom de kombinerar mekaniska komponenter med optisk teknologi. Hybridlösningen ska göra att du får den klassiska klickkänslan samtidigt som responsen och exaktheten ökar.
Rent praktiskt är det faktiskt en enkel konstruktion. När tangenten är orörd lyser en ljusstråle fritt genom brytaren. När du trycker ner tangenten bryts strålen, vilket indikerar ett nedslag. I teorin ska det gå snabbare att registrera när du rör på tangenten utan den mekaniska konstruktionen.
Huruvida Razer lyckas med konststycket att göra en större förändring i kategorin återstår att se. Men de journalister som fått testa tangentborden menar att det inte är någon större skillnad mot andra mekaniska tangentbord. Kris Naudus på webbsajten Engadget är en av de som inte tycker att de opto-mekaniska tangenterna gör någon skillnad.
razer-opto-mechanic-switch


Viktiga egenskaper för Huntsman & Huntsman Elite

 • Opto-mekaniska brytare
 • Klarar minst 100 miljoner nedslag per tangent
 • Chroma-belysning med upp till 16.8 miljoner färgkombinationer
 • Spara upp till fem profiler på tangentbordet
 • Fullt programmerbara tangenter med makro-inspelning
 • 10-tangenters roll-over och anti-ghosting
 • Flätad USB-kabel med 1 000 pollinghastighet (1 millisekund)
 • Design i aluminium

En detalj som Kris Naudus menar att du absolut kommer att märka är ljudet som Huntsman och Huntsman Elite gör när du rör tangenterna. De ska båda vara mycket högljudda med en markant tonhöjd och ett metalliskt eko.
Under varje tangent sitter belysning som kan styras via Razers Chroma-mjukvara. Samtliga tangenter är individuellt programmerbara. Om du vill använda ett handledsstöd finns det att fästa på tangentbordets framsida med Huntsman Elite. Stödet använder magneter för att hålla sig kvar och det sitter belysning runt kanterna som även det stöder Chroma-programmering.
Om du programmerar om tangenter, lägger in makro-funktionalitet och sparar profiler för Chroma-inställningarna så kan detta sparas på två ställen – det inbyggda lagringsutrymmet i tangentbordet alternativt Razers molnlagring.
razer-huntsman-elite-2
Förutom det extra handledsstödet så har Huntsman Elite även dedikerade tangenter för mediastyrning samt underglow-funktion runt hela tangentbordet. Underglow betyder att det finns belysning även runt kanterna och inte bara under tangenterna. En lite bättre helhetseffekt alltså för Chroma-belysningen.
Måtten på tangentborden är 444 x 140 x 35 millimeter, inte inräknat handledsstödet för Huntsman Elite. Vikten är 860 gram och tangentborden räknas som fullstora med en komplett uppsättning tangenter.
Både Huntsman och Huntsman Elite är designade för att tilltala i den högre prisklassen. Den mindre modellen kostar runt 150 dollar, vilket omräknat blir cirka 1 700 kronor, medan Elite-modellen kostar 200 dollar, eller 2 200 kronor.
Läs mer om tangentborden på de officiella produktsidorna hos Razer:

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button