Prylar

Mophie släpper batteriskal till iPhone X, XR, XS och XS Max – med öppen Lightning-port

Mophie har släppt ett iPhone-skal med inbyggt batteri och en exponerad Lightning-port. Det är första gången för Mophie och porten gör att du både kan ladda telefonen och använda dina trådbundna hörlurar.

  • Apple tillåter inte ljud via Lightning i tillbehör från tredjepart
  • Upp till 31 timmars samtalstid
  • Lightning-porten är exponerad
  • Batteriskalet laddas trådlöst (Qi) och USB-C

Det nya iPhone-skalet kan användas på iPhone X, iPhone XR, iPhone XS och iPhone XS Max. Du får upp till 25 timmars samtalstid med skalet för iPhone X och iPhone XS. På iPhone XS Max och iPhone XR upp till 31 timmars samtalstid.

Tidigare varianter – som Juice Pack Air – hade en inkluderad microUSB-port för laddning av skalets batteri. Men nya skalet använder trådlös laddning med Qi-standarden samt USB-C.

Och smakar det så kostar det givetvis. Du får betala extrema 119,95 USD för ett skal. Omräknat blir det cirka 1 350 kronor inklusive moms. För ett mobilskal. Det är en rejäl summa, men så får du både batteri och skyddande skal på samma gång. Samt tillgång till Lightning-porten så klart.

Apple tillåter inte ljud via Lightning på tillbehör från tredjepart

Att tidigare varianter likt Juice Pack Air blockerar Lightning-porten har är något av det mest kritiserade med mobilskalen.

Apple tillåter inte att inofficiella tillbehör från andra tillverkare skickar ljud via Lightning-port, så Mophie hade inte mycket till val i det här fallet. Lämna inbyggda porten fri att användas, eller täpp till den helt och lås den från användaren.

Batteriskalet från Mophie släpps under årets första kvartal. Tillgängliga färger är:

  • iPhone X, XS och XS Max: Svart, grå, guld och mörkröd
  • iPhone XR: Svart, blå, röd

Exakt när skalen kommer till Sverige återstår att se. Jag kan tänka mig att köpa något betydligt billigare och enklare i skalväg än ett superdyrt batteriskal. Men för den som vill ha maximalt skydd och maximal batteritid kanske ser tillräckligt med fördelar för att betala mer än tusenlappen?

Läs mer och se fler bilder på den officiella produktsidan hos Mophie.

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button