Prylar

Nya Nest Hub (2021) är släppt med geststyrning & bättre högtalare

Nya generationens Nest Hub från Google är här. Den nya modellen har nära identisk design med första modellen, men under skärmen sitter en hel rad nya trick och spännande förbättringar.

Bland annat kan nya Nest Hub berätta hur du har sovit om nätterna (om den står bredvid din säng), den inbyggda högtalaren låter bättre och det sitter nu tre mikrofoner för bättre ljudupptagning.

Lästips: Så väljer du rätt Google Home-högtalare

Rent utseendemässigt så skiljer sig inte första och andra generationens Nest Hub åt. Den nya modellen har fortfarande en 7-tums lågupplöst skärm i 1 024 x 600 pixlar och basen smartskärmen är en tygklädd monohögtalare.

google nest hub 2021 second gen 2 somnmatning
Du får sömndata direkt på Nest Hub eller i mobilen.

Nya Nest Hub stöder geststyrning & sömnmätning

Det som skiljer dem åt sitter på insidan. En stor nyhet är att Nest Hub äntligen använder samma Soli-sensor som finns i Pixel 4, vilket är en sensor som identifierar rörelser och kan använda detta för bland annat geststyrning.

Perfekt när du vill stänga av morgonväckningen med en handviftning till exempel.

Samma Soli-sensor kan även användas till sömnidentifiering, eller spårning av sömnvanor. Om du sätter nya Nest Hub vid sängen kan den hjälpa dig att se rörelsemönster i sängen, identifiera hostningar och hur du andas i sömnen. Du kan också få veta dina exakta sömntider om du vill.

När du vaknar presenterar Nest Hub en detaljerad sömnanalys som berättar hur just den här natten har varit. Påstår din äkta hälft att du snarkar? Google Nest Hub kan även känna igen dina snarkningar och avslöja hur högt du låter när du sover.

google nest hub 2021 second gen 3 somnmatning2
Det här är informationen som Nest Hub hör när den mäter dina sömnvanor.

Alla ljudinspelningar stannar på din Nest Hub

All statistik över dina sömnvanor sparas i Google Fit och kan läsas på mobiltelefonen om du vill.

Enligt Google skickas ingen sömnrelaterad data till företaget. Alla ljudinspelningar och den råa Soli-datan som samlas in stannar på din Nest Hub. Det är ett sätt för Google att göra smartskärmen mer integritetsfokuserad och säkrare att använda i känsliga rum som sovrummet.

Lästips: Google Nest Mini 2019 – andra generationens Home Mini på gång

Nämnvärt är att nya Nest Hub inte har en kamera, precis som första generationens Nest Hub. Vill du ha en sådan för videosamtal och konferenssamtal så är det Nest Hub Max som gäller.

Mycket bättre ljudkvalitet från högtalaren i Nest Hub

En annan nyhet är att högtalaren har blivit bättre. Enligt Google har nya Nest Hub hela 50 procent bättre basåtergivning vilket förhoppningsvis ger lite mer studs i ljudet.

Det finns också en extra mikrofon som gör det lättare för Nest Hub att förstå dina röstkommandon. Smartskärmen har alltså tre mikrofoner för maximal ljudupptagning.

Nya Nest Hub finns i fyra olika färger – Chalk, Charcoal, Sand och Mist – och cirkapriset är 99 USD. Omräknat bli det runt 1 100 kronor inklusive moms. Gamla Nest Hub släpptes i Sverige med cirkapriset 1 400 kronor och idag kostar samma modell runt 750 kronor.

FAQ

Vad är nytt i nya Nest Hub för 2021?

Huvudnyheterna är en rörelsesensor för geststyrning samt sömnmätning, och en kraftfullare högtalare med bättre basåtergivning.

Har Nest Hub (2021) en kamera?

Nej, varken första eller andra generationens Nest Hub har inbyggd kamera. Endast Nest Hub Max har en kamera i skrivande stund.

Hur stor skärm har Nest Hub (2021)?

Skärmstorleken är 7 tum och upplösningen 1 024 x 600 pixlar. Det är samma som första generationens Nest Hub.

Har Nest Hub (2021) stöd för geststyrning eller röststyrning?

Båda. Nya Nest Hub har en rörelsesensor för geststyrning och tre mikrofoner för röststyrning.

När kommer nya Nest Hub (2021)?

Andra generationens Nest Hub släpps den 30 mars 2021.

Hur mycket kostar Nest Hub (2021)?

Andra generationens Nest Hub kostar 99 USD, eller cirka 1 100 kronor inklusive moms.

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button