Prylar

Huawei FreeLace trådlösa hörlurar med IPX5 och HiPair-teknik

Huawei FreeLace är trådlösa hörlurar som presenterades samtidigt med mobiltelefonerna P30 och P30 Pro den 26 mars 2019. FreeLace-hörlurarna har upp till 18 timmars speltid på en laddning och är IPX5-certifierade för lättare kontakt med vatten.

Hur lång batteritid har Huawei FreeLace?

Upp till 18 timmars musiklyssnande får du med ett fullt laddat batteri. Om det inte skulle räcka kan du använda stödet för snabbladdning och få fyra timmar extra på bara fem minuters laddning.

Huawei FreeLace använder USB-C för att ladda hörlurarna. Du kan ansluta dem till en vanlig mobilladdare, eller koppla dem direkt till mobiltelefonen. Om du ansluter FreeLace till din mobiltelefon via USB-C blir de automatiskt trådlöst kopplade till varandra tack vare Huawei HiPair-tekniken.

Hur vattentålig är Huawei FreeLace?

Enligt Huawei har FreeLace IPX5-certifiering vilket betyder att de klarar svett och lättare stänk från vatten.

Det betyder att du inte ska tappa hörlurarna i vatten eller på annat vis låta dem komma i kontakt med väta mer än vid snabb beröring. Får du vatten på hörlurarna ska du omedelbart torka av dem efter användning.

IPX5-certifieringen betyder också att FreeLace inte är skyddad mot damm eller andra små partiklar. Det kanske inte är det viktigaste för just hörlurar av typen in-ear som dessa, men värt att veta innan du köper eller använder dem.

huawei freelace konstruktion
Huawei FreeLace och den interna konstruktionen av hörlurarna.

Hur bra ljudkvalitet har Huawei FreeLace?

Innan FreeLace har testats av oberoende recensenter så är det svårt att säga något om ljudkvaliteten.

Enligt Huawei använder hörlurarna dynamiska hörlurselement på 9,2mm för ett bredare, dynamiskt område. Det finns även ett supertunt TPI-diafragma för en djupare bas, och en titanium-plätering för bättre diskant.

Men åter igen, ljudkvaliteten kommer att undersökas i oberoende tester framöver och då får vi en ordentlig (ljud)bild av hur FreeLace faktiskt låter.

Vilka smarta funktioner har Huawei FreeLace?

Huawei HiPair som vi nämner ovan är den kanske mest intressanta, smarta funktionen. Om du ansluter hörlurarna via USB-C till en mobiltelefon blir de automatiskt hopparade över Bluetooth också. Inget mer trixande och krånglande med Bluetooth-inställningar alltså.

(Obs. Huawei HiPair kräver en Huawei-telefon med EMUI 9.1 eller senare)

På baksidan av hörlurarna sitter magnetiska sensorer som känner av om du använder lurarna eller inte. När du håller sensorerna mot varandra fäster de vid varandra, och hörlurarna stänger av sig då de noterar att du inte längre använder dem.

Det finns även vind- och brusreducerande funktioner i Huawei FreeLance. Hur bra det fungerar återstår att se, men det bör hjälpa dig att både låta bättre när du använder mikrofonen till samtal, och du slipper oönskat ljud utifrån när du lyssnar på musik eller podcasts.

huawei free lace farger
Tillgängliga färger för Huawei FreeLace enligt tillverkarens webbsajt.

Hur mycket kostar Huawei FreeLace?

Cirkapriset för Huawei FreeLace är 99 euro vid lanseringen. Omräknat blir det cirka 1 100 kronor här i Sverige.

Tillgängliga färger är följande:

  • Graphite Black
  • Amber Sunrise
  • Emerald Green
  • Moonlight Silver

Hörlurarna kommer att finnas i handeln från april månad. Du kan läsa mer om Huawei FreeLace på den officiella webbsajten.

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button