Prylar

Netgear Nighthawk RAXE500 stöder WiFi 6E och upp till 10.8Gbps

Netgear har presenterat sin första trådlösa router med stöd för WiFi 6E. Introduktionen kom bara timmarna efter att TP-Link avslöjar sina första, och det är en riktig dyr produkt att lägga vantarna på.

Modellen heter Nighthawk RAXE500 och det är en trådlös router med fem gigabitportar, en ensam 2.5Gb WAN-port samt två USB 3.0-portar. För trådlös anslutning stöds upp till WiFi 802.11ax med WiFi 6E som det stora dragplåstret.

Lästips: TP-Link avslöjar första WiFi 6E-routrarna – Archer AX206, Deco X96/X76 & Archer AX96

Enligt Netgear ska Nighthawk RAXE500 klara upp till 10.8Gbps vilket täcker de absolut flesta svenska hemmens behov.

WAN-porten klarar 2.5Gb vilket att även fiberanslutningar på 1 000 Mbps kan nyttjas fullt ut. Routern stöder öven linkaggregering över flera ethernetportar med upp till 2Gbps om det behövs.

netgear raxe500 baksida 2021

En detalj som kanske främst är för amerikanska användare är att routern stöder DOCSIS 3.1. Det betyder att produkten är förberedd för de senaste kabelmodemen på marknaden, bland annat tillverkarens egna Nighthawk C7000.

Lästips: Skillnaden på WiFi 6E och WiFi 6 – här är allt som är viktigt

Netgear Nighthawk RAXE500 är inte någon billig router. Ny teknik betyder ökade kostnader och för den här modellen måste du betala 600 USD, vilket omräknat blir cirka 6 300 kronor inklusive moms. Räkna med ett extra påslag på det från svenska butiker.

Här ska sägas att det i skrivande stund inte finns några andra WiFi 6E-kompatibla prylar på marknaden.

Det betyder att om du redan har en bra router i hemmet som du är nöjd med så finns ingen anledning att hoppa på nya 6GHz-tåget riktigt än. Det är bättre att vänta några månader eller till och med in i 2022.

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button