Prylar

Arlo Ultra – trådlös övervakningskamera med 4K och HDR

Arlo Ultra är en trådlös övervakningskamera med stöd för 4K-upplösning, HDR och färginspelning i dåliga ljusförhållanden. En premium-produkt i den högre prisklassen för konsumenter som kräver det absolut bästa i bildkvalitet från sina kameror.

 • Inbyggd strålkastare som lyser upp i mörkret
 • Spelar in i fyra gånger högre upplösning än gamla Arlo Pro 2
 • Kan köpas i paket från en till fyra kameror
 • Spara inspelningarna lokalt eller i molnlagring hos Arlo
 • Dyraste övervakningskameran hittills från Arlo

Uppdatering 2019-03-25: Arlo Ultra har släppts internationellt och är redo för butikerna i Europa. Priset för en kamera är cirka 4 000 kronor. Om du köper i paket med hubb ligger cirkapriserna på 8 600 kronor för två kameror, 10 800 kronor för tre kameror & 13 800 kronor för fyra kameror.

Arlo Ultra tar ett stort steg framåt för övervakningskameror på marknaden idag. Anledningen är att modellen kan spela in i 4K-upplösningen och HDR. Den gyllene standarden är i dag 1080p och Arlo Ultra kan alltså spela in videoklipp i fyra gånger den upplösningen. Som grädde på moset klarar modellen dessutom HDR vilket ytterligare bättrar på bildkvaliteten.

Linsen i övervakningskameran klarar 180 graders bildvinkel och till det följer en inbyggd strålkastare. Med den kan området framför linsen belysas vilket gör att kameran inte behöver spela in i infrarött. Fördelen är att inspelningarna då kan göras i färg, vilket är ytterligare en fördel för bildkvaliteten.

Det finns två mikrofoner i Arlo Ultra. Med dessa kan du inte bara spela in ljud från eventuella inkräktare, du kan även kommunicera med denne direkt via exempelvis en dator eller Arlo-appen i din mobiltelefon. Med den vädertäta designen kan Arlo Ultra placeras såväl inomhus som utomhus, vilket underlättas av att övervakningskameran är helt trådlös.

arlo ultra stralkastare
Arlo Ultra har inbyggd strålkastare som lyser upp framför kameran.

Arlo SmartHub ansluter övervakningskameran med ditt hemnätverk

Arlo SmartHub medföljer övervakningskameran och ansluts direkt till din befintliga router i hemmet. Via denna kan ditt WiFi-nät få längre räckvidd mot Arlo Ultra. Den hanterar även all trafik till och från dina kameror samt anslutningen till molnkontot hos Arlo. Tillverkaren påstår att SmartHub ger ett säkrare IOT-nätverk för alla enheter anslutna till hubben.

Videoinspelningarna sparas på ett microSD-kort som placeras i SmartHub. Som standard lagras videorna i 4K-upplösning lokalt i hubben. Om du vill använda molnlagringen hos Arlo är det istället 1080p som gäller – om du inte betalar extra för att kunna spara i 4K vill säga. För molnlagring behövs en Arlo Premium-prenumeration och det ingår 1 år gratis med Arlo Ultra.

Arlo har implementerat en rad praktiska funktioner i sina övervakningskameror. Bland annat identifiering av personer, rörelsezoner och automatiska samtal till räddningstjänsten. Men dessa funktioner är inte gratis utan du måste betala en månadskostnad för att dra full nytta av allt vad Arlo-kamerorna klarar.

arlo smart identifying
Arlo kan identifiera personer, paket, bilar och djur.

Funktionerna som inte fungerar med Arlo Ultra – om du inte betalar extra

Det finns tre prenumerationsnivåer som du måste hålla koll på. Nämligen Arlo Smart Add-on, Smart Premier och Smart Elite. För varje nivå får du lite extra funktionalitet till en allt högre kostnad. Här är en beskrivning av vad de erbjuder.

Arlo Smart Add-on

 • Användardefinierade inspelningszoner
 • Filtrera bort oönskade notifikationer när vissa personer identifierats
 • Rörlig videor från kameror direkt på låsskärmen i telefonen

Arlo Smart Premier

 • Användardefinierade inspelningszoner
 • Filtrera bort oönskade notifikationer när vissa personer identifierats
 • Rörlig videor från kameror direkt på låsskärmen i telefonen
 • 30 dagars rullande inspelning från upp till 10 Arlo-kameror
 • Guida räddningstjänsten direkt till ditt hem oavsett vart du ringer från (bara USA).

Arlo Smart Elite:

 • Användardefinierade inspelningszoner
 • Filtrera bort oönskade notifikationer när vissa personer identifierats
 • Rörlig videor från kameror direkt på låsskärmen i telefonen
 • 60 dagars rullande inspelning från upp till 20 Arlo-kameror
 • Guida räddningstjänsten direkt till ditt hem oavsett vart du ringer från (bara USA).

Det finns givetvis många fler funktioner att använda med Arlo-serien. Här är den officiella produktsidan för Arlo Smart, där kan du läsa mer om vad tjänsten har att erbjuda.

Förutom att känna igen personer så kan Arlo-kamerorna även identifiera paket som placerats utanför hemmet, om det står bilar på uppfarten och djur i trädgården. Bara för att nämna några saker.

Arlo Pro 2
Arlo Pro 2 är ett billigare och nästan lika bra alternativ för de flesta.

Så mycket kostar Arlo Ultra

Arlo Ultra är inte bara den bästa trådlösa övervakningskameran hittills från tillverkaren. Den är också den överlägset dyraste i serien. Här är cirkapriserna för Arlo Ultra med en, två, tre respektive fyra kameror.

 1. Arlo Ultra med 1 kamera – 5 000 kronor
 2. Arlo Ultra med 2 kameror – 8 000 kronor
 3. Arlo Ultra med 3 kameror – 10 000 kronor
 4. Arlo Ultra med. 4 kameror – 13 000 kronor

Det kan jämföras med tidigare flaggskeppsmodellen Arlo Pro 2 som i skrivande stund kostar 4 000 kronor, 5 400 kronor, 7 400 kronor respektive 10 000 kronor. Arlo Pro 2 är i snitt 2 300 kronor billigare jämfört med Arlo Ultra.

Om du kräver 4K, HDR, inbyggd strålkastare och har de extra pengarna – då kanske Arlo Ultra är rätt för dig. Om du är mer kostnadsmedveten och nöjer dig med 1080p och infraröd inspelning i mörker – då ska du köpa Arlo Pro 2 istället.

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button