Allmänt

Google Nest Mini 2019 – andra generationens Home Mini på gång

Väntar du på att Google ska uppgradera de smarta högtalarna Home och Home Mini? Då kanske vi har en bra nyhet till dig – för åtminstone en ny, förbättrad Home Mini kan vara på gång.

  • Nya modellen kan heta ”Nest Mini” istället för Home Mini
  • Första Home Mini-modellen släpptes under 2017
  • Oklart om storebror Home släpps som en uppgraderad variant
  • Lästips: Så väljer du rätt Google Home-högtalare

Vad är Google Home Mini?

Google Home Mini är en smart högtalare som fungerar med digitala assistenten Google Assistant.

Det är en liten och enkel högtalare med inbyggd mikrofon för röststyrning. Du ansluter din Home Mini till ett Google-konto med hjälp av Home-appen i din mobiltelefon.

Därefter kan du röststyra en rad olika tjänster, skapa påminnelser, sätta timers och mycket mer.

Vad är skillnaden på nya och gamla Home Mini?

  • Bättre ljudkvalitet med en uppgraderad högtalardel
  • Marginellt större eller identisk fysisk storlek
  • Samma funktionalitet som Home Mini

Enligt de befintliga uppgifterna skiljer sig inte nya och gamla modellen speciellt mycket. Åtminstone rent fysiskt.

Måtten kommer att vara nära identiska vilket är tacksamt då en uppskattad sak med Home Mini är just den minimalistiska designen och storleken.

Vad som däremot har ändrats är högtalaren, och den ska vara klart mycket bättre än i 2017 års modell. Det ska gå att spela med högre volym, basen ska vara kraftfullare och den generella ljudbilden nämnvärt bättre.

En välkommen nyhet då en stor nackdel med Home Mini har varit just ljudkvaliteten. Den fungerar till podcasts och röstkommandon, men för musik är den knappast optimal idag.

Nest Mini har få nya funktioner

Funktionsmässigt ska nya Nest Mini vara nära identisk med föregångaren – undantagsvis två små detaljer.

  • 3,5mm-ljudkontakt
  • Närhetssensor

I en tid när många mobiltillverkare tar bort 3,5mm-ljudkontakten från sina mobiler så tar Google ett steg åt andra hållet. Anledningen är sannolikt att Amazon har samma kontakt i konkurrerande högtalaren Echo Dot.

Det pratas även om en närhetssensor. En sådan finns redan i andra, redan släppta produkter som Nest Hub Max, Nest Guard och Nest Protect. Enligt rykte ska det även landa i Nest Mini, men huruvida det händer återstår att se.

Ska jag köpa Home Mini eller vänta på Nest Mini?

google-home
Google Home är större och dyrare, men låter också mycket bättre när du lyssnar på musik.

Det beror på hur mycket pengar du vill betala för en smart högtalare och vilka funktioner du behöver.

Tänker du bara lyssna på podcasts, göra röstkommandon och använda enklare funktioner så tycker jag inte du behöver vänta. Förutsatt att priset på Home Mini motsvarar vad du vill betala så klart.

Det är en fantastisk instegsmodell för dig som vill prova på smarta högtalare utan att investera mycket pengar i tekniken. Köp där det är billigast, prova och återkom gärna i kommentarsfältet här under om du vill berätta om dina upplevelser.

Vill du däremot lyssna mycket på musik och ha alla de senaste funktionerna som Google erbjuder så kan du vänta på Nest Mini. Allt ovanstående är så klart bara rykten och ”läckta” uppgifter från olika håll, så ta det hela med en nypa salt.

Du kan även vänta av ett ekonomiskt skäl så klart. När Nest Mini släpps kommer Home Mini säkerligen att sänkas i pris och många kommer sälja sina befintliga enheter på begagnatmarknaden.

Är du osäker på vad du ska välja just idag kan jag tipsa om min artikel Så väljer du rätt Google Home-högtalare. Där får du bättre svar på vad du ska välja och varför.

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button