Allmänt

Bästa modden till Valheim är Valheim Plus

Ändra allt i Valheim

Valheim Plus är den bästa modden du kan installera till Valheim. Med den förbättrar du spelets byggsystem för bättre precision och du kan ändra många spelaregenskaper som annars inte kan ändras.

  • Ändra allt eller bara någon enstaka sak – du väljer själv
  • Kostnadsfri modd som kan göra Valheim lite roligare
  • Enkel att installera, men inte helt utan risker

Bland annat kan du ändra många detaljer kring dina karaktärer. Som hur snabbt uthålligheten (stamina) ska minska och regenerera, hur mycket vikt du kan bära och hur länge olika typer av mat ska ge en effekt när du ätit av den.

A HarmonyX Mod aimed at improving the gameplay quality and quality of life of Valheim. The mod includes several different main features including modifiers to ingame stats of players, buildings and entities and a sophisticated system to build and place objects with high precision and a system to modify already placed objects with high precision.

– officiella beskrivningen av Valheim Plus.

Med Valheim Plus kan du ändra i princip allt

Med Valheim Plus kan du ändra hur snabbt honung produceras, hur snabbt smältugnen producerar metaller och även hur mycket material du kan ha i den samtidigt. Du kan till och med göra så att en närliggande kista automatiskt samlar upp kol och metall som skapas.

En Workbench är nödvändigt för att kunna bygga och skapa olika verktyg i Valheim. Om du tycker att omkretsen som du kan bygga inom är för liten så kan du ändra den med Valheim Plus.

Irriterar du dig på att eldstäderna och facklor alltid verkar få slut på bränsle när det är som absolut sämst läge? Ingen fara, med Valheim Plus kan du ställa in så att de aldrig slocknar!

Andra spännande detaljer är att Valheim Plus låter dig ändra den strukturella integriteten i olika material. Eller ta bort den helt om du vill kunna bygga fritt i luften; luftslott någon? Ändra storleken på din backpack så du får med dig fler saker, ta bort eller lägg till information i gränssnittet till spelet och ändra hur länge olika prylar håller.

Du behöver inte ändra allt

Valheim Plus gör att du får en nästan till synes gränslös mängd förbättringar och ändringar som du kan göra.

Här kanske det är någon som ställer sig på tvären och skriker ”FUSK!”. Men jag vill mena att det beror helt på hur man använder modden.

Du kan så klart ändra precis allt till din fördel och förlora en del av äventyrs- och upptäckardelen. Eller, så ändrar du bara de små smärtpunkter som känns fel eller som gör att du inte vill spela Valheim alls. Vill du upptäcka och undersöka, men inte reparera dina vapen hela tiden? Ändra bara tåligheten.

Vill du fokusera mer på enorma byggen och inte på spelets äventyrsdel? Ändra bara de saker som gör det lättare att bygga utan begränsningar.

Så installerar och använder du Valheim Plus

  1. Ladda ner Valheim Plus från Nexus Mods här
  2. Packa upp zip-filen till en egen mapp på hårddisken
  3. Kopiera allt innehåll och klistra in i Valheim-mappen
  4. Öppna filen BepInEx och valheim_plus.cfg
  5. Ändra innehållet efter eget tycke och smak

Svårare än så är det inte, åtminstone i teorin. Här gäller det att du har tungan rätt i mun och förstår vad du faktiskt ändrar. Ett tips är att spela Valheim några timmar först så att du har grundläggande koll på vad spelet faktiskt erbjuder.

Det finns en annan mycket viktig sak att tänka på, och det är att när spelstudion släpper en uppdatering till Valheim så finns en risk att Valheim Plus inte fungerar korrekt. Så glöm inte att alltid säkerhetskopiera dina sparfiler regelbundet.

Om du inte vill använda moddar – använd inbyggda fuskkoderna

Om du tycker att det låter krångligt att behöva redigera i filer och installera grejer på din hårddisk så kan du använda de inbyggda fuskkoderna i Valheim istället.

Du kan inte ändra lika mycket som med Valheim Plus, men koderna ger dig snabbare åtkomst till exempelvis trä och andra material, och du kan även bli odödlig samt flyga om du vill.

Öppna kommandotolken med tangenten F5. Skriv ”imacheater” och tryck Enter. Nu kan du använda några av de kommandon som du hittar här. Det är en lång lista, men jag har lagt några vanliga exempel som du kan börja med.

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button