Allmänt

Prenumerera på appar till Android med Google Play Pass

Google Play Pass är en tjänst som gör att du kan betala en månadskostnad för att använda betalappar och spel till Android. Åtminstone om vi ska tro de senaste referenser och uppgifter som dykt upp kring Play Pass idag.

Uppdatering 2019-09-10: Google hintar om Play Pass i ett Twitter-meddelande. Där skriver företaget ”It’s almost time ⏲️ Google Play Pass is coming soon.” och inkluderade en gif-bild som ni hittar här.

Redan i juni hittade en utvecklare referenser till en funktion kallad Play Pass i appen Play Store. Det finns ingen fungerande kod till referensen, men det indikerade tydligt att Google åtminstone internt planerar något kring en prenumerationsmodell.

Därefter kom en fråga via Google Opinion Rewards om just en prenumeration på appar och spel. Det mer eller mindre bekräftade att Google har planer på att låta användarna prenumerera på betalappar och spel. Här är en fri översättning av frågan:

”Tänk dig att din appbutik har en prenumeration som erbjuder appar och spel värda hundratals dollar för en månadskostnad. Hur väl skulle Pass beskriva den tjänsten?”

Google Opinion Rewards

Om Google faktiskt går hela vägen och släpper en prenumerationsmodell för betalappar och spel återstår att se. Vi har många frågor som behöver besvaras idag och just nu finns inget som indikerar en lansering av Play Pass den närmaste framtiden.

Kommer alla appar och spel att omfattas, eller får utvecklarna välja om de ska vara med i Play Pass? Hur mycket kommer månadskostnaden att landa på?

Google har alla möjligheter att lyckas ur ett användarperspektiv, frågan är bara om utvecklarna skulle uppskatta Play Pass. Vad tror du? Är det här något som tilltalar dig som användare, eller utvecklare? Skriv en kommentar och berätta!

Related Articles

2 Comments

    1. Hej Bereket,
      Dessvärre är det inte möjligt att inaktivera Google Play Store utan att det blir komplikationer för din telefon.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button