Allmänt

AirPods Pro 2 & nya AirPods Max-färger under hösten 2022

Det är hög tid att Apple släpper andra generationens AirPods Pro. Den nuvarande modellen, som jag tycker är helt fantastisk, börjar kännas gammal och sliten. Åtminstone det exemplar som jag använder.

Visst är brusreduceringen fortfarande lika bra som tidigare, ljudkvaliteten är det inget fel på och öronplupparna har jag ersatt med bättre sedan länge (jag använder dessa – de är helt utmärkta).

Lästips: Test: Liten plånbok med AirTag-ficka från Hawanik

Men batteritiden börjar kännas lite väl sliten och trots rengjorda kontakter så laddar lurarna ur sig även om de sitter i laddningsetuit. Och ibland så tror min mobiltelefon att lurarna ska ansluts även när etuilocket är stängt. Mycket irriterande.

Så nu väntar jag otåligt på AirPods Pro 2. Och enligt Mark Gurman på Bloomberg så kommer en ny, uppgraderad modell under hösten 2022.

AirPods Pro 2 kan ha bättre ljudkvalitet & ny design

Om vi ska tro Gurman så kommer nya AirPods Pro-modellen att ha förbättad ljudkvalitet, en ny design och hälsofunktioner. Det har pratats länge om att Apple tänker använda en form av pulsmätning via örat, och andra rykten talar om mätning av kroppstemperaturen.

Jag har inga stora förhoppningar om pulsmätning eller mätning av kroppstemperaturen, inte heller behöver jag dem via örat (min Apple Watch fungerar utmärkt för åtminstone den ena av dem).

Men bättre ljudkvalitet ser jag fram emot. Och förhoppningsvis har den nya designen bättre vädertålighet. IP54-klassningen som AirPods Pro har idag är på tok för dålig.

Lästips: Test: Nudient Thin V3 för iPhone 12 & iPhone 12 Pro

Visst ger klassningen visst skydd mot svett och regn. Men det betyder inte att du ska ha dem i väta överhuvudtaget. Jag hade mina AirPods Pro i lätt duggren en enda gång och sedan dess har vänster hörlur gnisslat obekvämt varje gång de sätts i öronen.

apple airpods max simon hrozian unsplash
AirPods Max är onekligen en fotogen pryl! Foto: Simon Hrozian, Unsplash

Nya färger till AirPods Max (och ett lägre pris?

Hittills har jag nöjt mig med mina AirPods Pro för promenader och möten, samt och over-ear-lurarna Sony WH-1000XM4 för musik och film. Egentligen vill jag köpa AirPods Max, men det tar emot att öppna plånboken när priset är nära 2 000 kronor högre för Apples hörlurar. Hela 70 procent högre, vilket är galet mycket även om AirPods Max onekligen är föredömligt bra på många sätt.

Mark Gurman säger att AirPods Max kommer att få flera nya färgalternativ samtidigt som AirPods Pro 2 släpps. Och förhoppningsvis ett mycket lägre pris.

Also look out for an AirPods Max refresh with new colors (and, we hope, a price drop—$550 is absurd for those headphones).

Mark Gurman i sitt nyhetsbrev Power On

Om Apple gör en prissänkning så kommer jag sannolikt slå till. Men att betala nära 5 000 kronor för hörlurarna idag efter 1,5 år på marknaden känns orimligt. De släpptes i december 2020 och jag förväntar mig en ny, uppgraderad modell under 2023.

Lästips: Så mycket kostar det att laga din iPhone själv

Men samtidigt ÄR hörlurarna riktigt bra. Visst, de är dyra och tunga, men de har samma fantastiska integration med Apple ekosystem som de andra AirPods-modellerna, och de låter riktigt bra. Inte tillräckligt för att betala 5 000 kronor när jag redan har WH-1000XM4 på huvudet. Men nästan.

Vad tror du om AirPods Pro 2 och en billigare AirPods Max i höst? Är det något du ser fram emot, eller är det något annat i framtiden som lockar mer?

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button