Appar

Newton Mail är tillbaka – det här måste du veta

Newton Mail för Android och iOS är tillbaka. Appen som stängdes ner i september förra året har återuppstått med samma namn. Denna gång är det inte CloudMagic som är utvecklaren, utan mobiltillverkaren Essential.

Vad har hänt?

Newton Mail är en populär e-postklient som utvecklades av CloudMagic. Förra året meddelade utvecklaren att de inte kunde få ihop ekonomi, och därför stängdes Newton Mail och den underliggande tjänsten ner.

Några månader senare meddelade Essential – en mobiltillverkare från USA – att de köpt CloudMagic och Newton Mail-appen. Vid det tillfället ville inte Essential avslöja några detaljer kring köpet.

Tidigt i februari gick Essential ut med information om att Newton Mail skulle återinställas precis som appen fungerade tidigare. Utökad funktionalitet, samma prislapp och tillhörande kompatibilitet- och buggfixar.

Vad är nytt i Newton Mail?

  1. Du kan nu ta bort enskilda mejl från en mejltråd. Det går även att markera alla mejl från en viss punkt i tråden som olästa.
  2. Compose-fönstret i macOS-appen kan äntligen ändra storlek. Du är inte längre låst till ett visst format.
  3. Stöd för att lägga till mejl i appar som OmniFocus, Things, 2DO och Bear.
  4. En hel rad ospecificerade buggfixar och förbättringar till Mac-appen. Några som nämns är optimerad kopiera/klistra-in-funktion och bättre stöd för listor.
  5. Stöd för att klistra in Giphy-animationer bara genom att klistra in en giphy-länk.

Efter att CloudMagic lade ner utvecklingen behölls alla apparna i sina respektive app-butiker på Apple App Store, Mac Store och Google Play Store. Men i takt med att tiden gick och de inte uppdaterades uppdagade användarna fler och fler buggar. Buggar som inte fixades.

Essential har arbetat med att återställa apparna till sin forna glans sen december förra året. Ett arbete som verkar ha gett resultat, för när vi provar Android-appen fungerar den utmärkt utan att krångla.

Hur mycket kostar Newton Mail?

Newton Mail är knappat ett prisvärt alternativ bredvid konkurrenter som Gmail. Du kan prova Newton Mail i 14 dagar helt kostnadsfritt, men därefter måste du köpa en årsprenumeration som kostar 50 USD.

Omräknat blir det cirka 465 kronor per år, eller nära 40 kronor per månad. Oturligt nog har Essential valt att behålla kravet på årsbetalning, så du kan inte välja att köpa månad-för-månad, något som vi tycker är olyckligt.

Hur hanterar Essential min data i Newton Mail?

  • Newton Mail kan dela aggregerad och/eller anonymiserad data med tredjepartsföretag.
  • Facebook kan använda din mejl-data för att rikta annonser till dig.

Om inte prislappen avskräcker så kanske Essentials privacy-policy gör det. Även kallad en integritetspolicy. Den berättar hur din data används av företaget och det är viktigt att du läser den (men vem gör det egentligen?).

Essential förbehåller sig rätten att anonymisera data från dina konton och skicka vidare till tredjepart. Viktigt att veta om du exempelvis tänker ansluta din företags-mejl till Newton Mail.

Ska jag byta från Gmail eller Outlook till Newton Mail?

Newton Mail är en riktigt snygg och trevlig app att använda i mobiltelefonen. Appen till macOS är inte helt dum den heller. Frågan är om den tillför något som din befintliga mejl-app inte har; exempelvis anslutning till tjänster från tredjepart eller AI-funktioner för sortering av inkommande mejl.

Visst får du läskvitto så att du ser om mottagaren har öppnat dina mejl, och du kan enkelt koppla flera produktivitetstjänster som stöds. Dessutom fungerar en licens i alla appar för Android, iOS, macOS och Windows – bara logga in och kör igång.

Vi rekommenderar att du testar Newton Mail under de 14 dagar som är kostnadsfria.

Var laddar jag ner Newton Mail?

Du kan även läsa mer om appen på den officiella webbsajten.

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button